Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bezcitný majitel uvázal psy v lesíku: Ralf a Asta umírali hlady!

Autor: Jana Ulrichová - 
24. srpna 2017
17:36

Byli vyhublí na kost! Ralf a Asta byli přivázaní na provaze v Děčíně. Dlouho tam trpěli bez jídla i vody. Když je konečně zachránila kolemjdoucí, kňučeli hlady.

Dva velké psy, vyhublé na kost, uvázal kdosi v lesíku u Jílovského potoka v Děčíně. Zachránila je Kristýna Janošovská (23), která kolem procházela se synem. „Nebyli moc vidět, byli za zídkou mezi odpadky. Zato jejich nářek byl slyšet do dálky. Kňučeli, štěkali a naříkali,“ popsala.

Psů si všimla cestou na nákup. Po hodině byli stále uvázaní na stejném místě. „Byli bez vody, bez jídla. Trochu jsem je osvěžila, protože byli žízniví, a zavolala jsem městskou policii,“ řekla. Netajila přitom, že jí psů, kterých se někdo tak bezcitně zbavil, bylo velmi líto. „I slza mi ukápla,“ řekla mladá maminka.

Budou k adopci

Teď už jsou oba psi, kteří dostali jména Ralf a Asta, v děčínském útulku. Tam je postupně dávají dohromady. „Jsou vyhublí, koukají jim všechny kosti. Fena je navíc po štěňatech,“ řekla vedoucí útulku Evelíne Jahelková. Dodala, že oba jsou zatím v karanténě, brzy už ale budou k adopci. „Fena je bezproblémová. Pes je ostřejší, střeží si své. Pro něj budeme hledat někoho, kdo má s velkými plemeny zkušenosti,“ řekla.

Majitele hledá policie

Případ vyhozených psů prověřuje policie i veterinární správa jako týrání. Po majiteli, který se jich tak ohavným způsobem zbavil, pátrají. Také útulek zveřejnil výzvu v naději, že psy někdo pozná, a dovede je tak k majiteli. „Zatím se ale nikdo neozval. Možná je sem přivezli odjinud a tady se jich zbavili,“ uvedla vedoucí útulku.

VIDEO: Týraný pes

Video  Týraný pes  - TV Joj
Video se připravuje ...

vasek711 ( 25. srpna 2017 09:21 )

pejsek je jedinej tvor na svete kterej miluje sveho pana vic nez sam sebe, a takhle mu to clovek oplaci?! Ten bastard a vsichni co ublizuji umyslne zviratum bych poslal tam, odkud by se uz nikdy nevratili.

vivienne ( 24. srpna 2017 22:52 )

Tresty by se měly zvýšit!

vivienne ( 24. srpna 2017 22:50 )

Před 2 měsíci jsem přišla o milovaného člena rodiny, naši fenečku. Ještě pořád bulím...Její záchrana nás stala majlant, i tak to bylo marné. Proto nikdy nepochopím takovýto lidský odpad!!!!!! Tresty jsou moc nízké. Max. 2 roky za týrání, mučení nebo usmrcení psa, kočky nebo jiného zvířete???? Zavedla bych podobný trest pro takové lidské zrůdy. Také by nebylo ku škodě starat se během trestu o nějakého psa, či jiného domácího mazlíčka. Snad by jim v lochu došlo, co provedli za hrůzu!

vosavopruz ( 24. srpna 2017 21:16 )

tak snad pejskové budou mít mnohem lepšího majitele a doufám že ten haj.zl dostane aspon ten rok kriminálu.

Belava ( 24. srpna 2017 21:12 )

 Bezcitne hovado, doufam, ze ten zmetek pojde hlady a poradne si jeste pred tim nabije svoje odporny telo,ktery dokazalo nechat tato zvirata nahode zachrany či pomale a jiste smrti. Jak asi dopadla stenatka. Chcípni lidska zrudo, posilam ti neprejicny pozdrav.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání