Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pejsek uvázl v kanálu: Při záchraně pomohla valašská klobása

Hasiči zachránili pejska z kanálu pomocí klobásy.
Hasiči zachránili pejska z kanálu pomocí klobásy.  (Autor: HZS Zlínského kraje)
Autor: ljš - 
22. srpna 2017
21:06

Byl k smrti vyděšený a utíkal stále hlouběji do kanalizace. Hasičům z Valašských Klobouků se ale podařilo pejska z potrubí nakonec dostat. Pomohla voňavá lest!

Hasiče zavolali včera kolem půl čtvrté kolemjdoucí, kteří si všimli pejska uvázlého v kanalizaci. „Po příjezdu na místo museli hasiči sestoupit do asi tři metry hluboké kanalizační vpusti a pak pokračovat několik dalších metrů odpadovým potrubím až k místu, kde se ve vodě krčil vystrašený pejsek,“ uvedl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Zvíře pak ale začalo před hasiči ustupovat a ti tak museli změnit taktiku. „Nejprve zachraňovanému odřízli cestu dále do kanalizace a pak použili připravenou tajnou zbraň, díky které pejska zklidnili a odchytili. Tou »tajnou zbraní« byla domácí klobáska, kterou hasičům dala jedna z místních obyvatelek,“ vysvětlil mluvčí.

Chlupáč se na lest hasičů chytil a nakonec mohl být v pořádku předán do rukou strážníků, kteří se snaží najít jeho majitele. „Záchrana psů není ve službě hasičů nijak ojedinělá, ale odchyt pomocí uzeniny v našem kraji asi nepamatujeme,“ uzavřel kuriózní případ Netopil.

Podívejte se na video ze záchrany psího hrdiny Bárta:

ollina ( 22. srpna 2017 22:00 )

máte pravdu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání