Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čurda v sukních: Žena ve Žďáru ujela od nehody. Nadýchala 5 promile

Autor: ljš - 
22. srpna 2017
14:07

Za tenhle výkon by se nezastyděl snad ani nechvalně proslulý rekordman v počtu promile za volantem Milan Čurda nebo alkoholový policista Karel Kadlec. Čtyřiatřicetiletá řidička ve Žďáru nad Sázavou nabourala cizí auto a od nehody ujela. Když ji policisté dopadli, nadýchala pět promile.

K něhodě došlo v pátek krátce před devátou hodinou večer ve Žďáru nad Sázavou. „Čtyřiatřicetiletá řidička s vozidlem Škoda Fabia nabourala v ulici Drdlova do zaparkovaného vozidla Peugeot 306 a způsobila škodu na vozidle asi 20 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Dodala, že stejná škoda vznikla i na vozidle řidičky.

Ta však odmítla svůj karambol řešit a z místa odjela. Vozidlo zastavila až o několik ulic dál, nechala ho nastartované a z auta vystoupila. To už ale přijížděla hlídka, která po ní pátrala. „Policisté provedli u ženy dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 4,76 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce vykázala naměřená hodnota 4,86 promile,“ řekla mluvčí.

Opilá řidička si během kontroly začala stěžovat na bolest břicha, a policisté jí proto zavolali záchranku, která ji převezla do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Ke zranění dalších osob naštěstí nedošlo.

Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz. „Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla mluvčí.

Byli jste svědky této nehody, nebo máte k případu podrobnější informace? Napište nám na tip@blesk.cz, nebo volejte na 724 014 586.

Alkohol stál i za květnovou nehodu fotbalisty Čermáka. Podívejte se na video:

kardinal25 ( 22. srpna 2017 13:03 )

skoda za 20litru... cili nejspis ani nepromackla blatnik nebo plech, nejspis jen nejakej skrabanec a nejaka ku.rva udavacska hned vola policii... aspon vi co ma doma za sousedy..... . jsem proti chlastu za volantem, ale skrabnuti auta se neda srovnat s tim kdyz nejakej nafetovanej nalitej kreten v bavoraku od papinka prejede cloveka a pak zmizi a objevi se za nekolik dni... stat se takova nehoda za strizliva tak k tomu nikdo policajty nevola

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání