Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vrah Elišky (†13) Daniel B. (15) žádal soud: Zavřete mě, jinak budu vraždit

Autor: Jana Ulrichová - 
22. srpna 2017
05:01

Když zůstane a nebude se léčit, mohl by se prý dopustit další vraždy. To podle rozsudku prohlásil Daniel B. (15) u soudu, kde se řešila brutální vražda Danielovy kamarádky Elišky (†13) z loňského února i pokus o zabití spolužáka.

Podle znalců se Daniel B. inspiroval sériovými vrahy. Je narušený a deviantní, na svobodě je nebezpečný. Soud mu proto na základě jejich doporučení nařídil ochrannou výchovu a ústavní psychiatricko-sexuologickou léčbu. Léčba může trvat až do konce jeho života. To, že by u něj někdy úplně vymizela patologická touha po krvi a vyžívání se v násilí, totiž znalci považují za krajně nepravděpodobné.

Daniel u soudu prohlásil, že pokud zůstane na svobodě a nebude se léčit, bude vraždit dál. Přiznal, že kamarádku Elišku (†13) loni na Valentýna vylákal do chaty svých rodičů jen proto, aby ji zabil. Chytil ji do kravaty, škrtil ji a pak jí kuchyňským nožem zasadil osm ran do hrudníku a krku. Její tělo chtěl rozřezat a jednotlivé části zakopat na zahradě.

Svého kamaráda Daniel B. v květnu 2015 nutil dělat dřepy na okraji 10,5 metru hluboké výtahové šachty. Do té ho pak zezadu strčil. Oba ohavné činy obhajoval tím, že má diagnostikovanou psychickou poruchu. „Udělal jsem to také proto, že jsem byl naštvaný, měl jsem pro to spoustu důvodů,“ šokoval u soudu.

Ochutnával krev

Daniel B. se svou fascinací násilím, bolestí a krví netajil. Vyznával se z ní ve svých denících a temných emo písních, které zveřejňoval na youtube. „Krev mám rád, rád k ní čichám a ochutnávám ji,“ řekl. Policistům se také pochlubil, že zabil 25 koček. Rozpáral i tu, která patřila jeho matce.

VIDEO: Krvavý masakr v Plzni: Bezdomovec rozsekal druhého mačetou.

naidka ( 22. srpna 2017 14:26 )

Ahoj, ještě je varianta, že by se toho chopil sám.

vasek711 ( 22. srpna 2017 11:51 )

ahoj naidko, ja bych dal prednost aby ho nekdo co nejrychleji utratil, jina varianta neni, a jestli je, tak je s prominutim k hovnu.

amej ( 22. srpna 2017 11:36 )

Myslím, že takové zrůdy jsou samy o sobě odpovědí na to, zda opět zavést trest smrti. Tahle zrůda se nikdy nesocializuje a my ji budeme akorát živit do té doby než ji pustí, aby mohla znovu zabíjet.

ppadys13 ( 22. srpna 2017 11:22 )

Havel nebyl dobrý v ničem.

vosavopruz ( 22. srpna 2017 10:43 )

škoda že jinak dobrej Václav Havel zrušil trest smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání