Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Policejní honička na Pelhřimovsku: Řidiče nezastavila ani střelba

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: čad, ljš - 
17. srpna 2017
14:34

Snaha policistů na Pelhřimovsku zastavit ve středu časně ráno projíždějící podezřelé osobní vozidlo skončila střelbou. Řidič přesto utekl, v autě ale ke své smůle nechal doklady.

Až 180kilometrovou rychlostí se mezi obcemi Roučkovice a Samšínem na Pelhřimovsku řítil nad ránem řidič (27) osobního automobilu Renault Laguna. „Muž nereagoval na výstražná policejní světla ani spuštěné majáky a policejní hlídce dál ujížděl,“ popsala situaci mluvčí policie Dana Čírtková.

Zastavila ho až pravotočivá zatáčka, která ujíždějící vozidlo vynesla mimo vozovku do pole. „Řidič narazil do stromu, vozidlo se převrátilo, ale on z něho stačil uprchnout,“ uvedla policejní mluvčí.

V tu chvíli se policisté rozhodli použít výstražné výstřely. Muže prchajícího nočním polem však střelba do vzduchu nezastavila. Ve vozidle však zanechal své veškeré doklady.

Když si policisté později pro něho přišli domů, tvrdil, že auto mu někdo ukradl. „Zároveň k případu odmítl vypovídat,“ dodala mluvčí.

VIDEO Dramatické záběry z Prahy: Feťák naboural rodinu v autě. Matka vynáší plačícího chlapce

Video  Dramatické záběry z Prahy: Feťák naboural rodinu v autě. Matka vynáší plačícího chlapce  - Policie ČR, Tadeáš Provazník
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání