Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Opilý lékař vezl kamarády z hospody a boural: Spolujezdec zemřel, policie ho nyní obvinila

Autor: dce - 
16. srpna 2017
16:43

V půlce června vezl Václav Šampalík (33), bývalý krajský zastupitel KSČM a nynější lékař klatovské nemocnice, své kamarády z vesnické zábavy. Sám ale popíjel a při průjezdu zatáčkou vyjel ze silnice a narazil do betonové výpusti. Jeden ze dvou spolujezdců po nehodě zahynul. Policie nyní řidiče obvinila.

Někdejší politik a nynější lékař klatovské nemocnice vezl kamarády ze Žinkov. V obci probíhalo v půlce června odpoledne hasičské cvičení a večer zábava. Po fatální nehodě, která se stala před čtvrtou ráno, policisté naměřili Šampalíkovi v dechu 1,79 promile.

Při nehodě zemřel jeden ze dvou spolujezdců, sám Šampalík skončil v nemocnici s těžkým poraněním. „Muži bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání pro usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ potvrdila serveru Novinky.cz policejní mluvčí Martina Korandová.

Podle vyšetřování řidič po průjezdu zatáčkou vjel na pravou krajnici, a aby vůz vyrovnal, strhl řízení. „Pak dostal smyk a skončil v příkopu, kde se po nárazu do betonového propustku s autem převrátil na střechu,“ popsala Korandová.

Šampalíkovi nyní hrozí až 6 let ve vězení. Jeho známí byli po nehodě šokování. „Kolegu Šampalíka znám dobře, nikdy jsem ho neviděl ve větší míře pít alkohol. O to více jsem překvapený z toho, co se stalo,“ uvedl například poslanec KSČM Jiří Valenta.

sores ( 16. srpna 2017 18:41 )

Nepůjde sedět jako všichni vlivný a bohatý. Do basy chodí jenom chudí a neznámí češi.Rátth sedět nebude,Janoušek se válí také doma,psychiatr co přejel lidi také ne a hodně vlivných dalších!!! Jsme prohnilé Česko a v cizině nás mají za děsný rozvojový póvl.

moiaza ( 16. srpna 2017 17:47 )

Alkohol podáván v malých dávkách, neškodí v jakémkoliv množství. A alkohol z rukou lékaře je lék. Neuvěřitelné, co se dá v politice tak rychle naučit od jiných politiků. Od Janouška a dalších. ODS je dobrou učitelkou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání