Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Z hrdiny se vyklubal zloděj. Bezdomovec okradl při teroristickém útoku babičku, která přišla o vnučku (†14)

Autor: shp - 
16. srpna 2017
21:12

Opěvovali ho jako hrdinu, který pomáhal nebožákům při teroristickém útoku v Manchesteru, který si vyžádal 22 obětí. Jenže z údajného gentlemana žijícího na ulici, se vyklubal obyčejný zloděj. Chris Parker (33) byl obviněn z toho, že když na oko pomáhal, ukradl zraněné babičce kreditní kartu.

Při explozi na koncertě Ariany Grande zemřelo 22. května letošního roku 22 nebožáků včetně mnoha dětí. Bombu odpálil sebevražedný atentátník Salman Abedi, který při výbuchu taktéž zemřel. Jednou z nejmladších obětí byla i Sorrell Laczkowski (†14). Její maminka Samatha Laczkowski a babička Pauline Healey byly při útoku vážně zraněny.

Právě zdrcené a vystrašené důchodkyni na oko pomáhal neřád Parker. V nestřežený okamžik ji ale okradl o její kreditní kartu. Než se na to přišlo, byl proradný bezdomovec oslavován jako hrdina. Dokonce na něj lidé vybírali peníze ve sbírkách, aby se mohl postavit na vlastní nohy.

Vybraná částka se vyšplhala dokonce na v přepočtu téměř 1,5 milionu korun. Jenže pak vyplula pravda na povrch. Parker byl zatčen a obviněn policií z krádeže. Prozatím zůstává ve vazbě. Soud s ním proběhne již zítra. Lidé, kteří mu věnovali peníze, jsou nyní rozhořčení a v šoku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání