Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dítě spadlo na Semilsku z vyhlídky: Slanili pro něj hasiči

Autor: ČTK ljš - 
16. srpna 2017
09:43

Prázdninový výlet se proměnil v drama. Semilští hasiči v úterý museli slanit na Riegrově stezce z Böhmovy vyhlídky za chlapcem, který z ní spadl. Dítě se po pádu zastavilo na hraně skály a nespadlo tak do řeky Jizery. Hasiči ho s pomocí evakuačního trojúhelníku dostali zpátky na cestu a chlapec byl s lehkým zraněním poté převezen na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Jilemnici.

Hasičům byl pád dítěte z Böhmovy vyhlídky, která je na skalním útesu několik desítek metrů nad Jizerou, nahlášen v 18:33. „Na místě zasahovala lezecká skupina semilských profesionálních hasičů a semilští dobrovolní hasiči. Dítě bylo na místě s otcem,“ uvedla Štrauchová. Zatímco dítě vytáhli zpátky na cestu hasiči, jeho otec se podle mluvčí dostal nahoru sám za asistence hasičského lezce.

 

Pěší naučná Riegrova stezka je dlouhá 3,5 kilometru a vine se údolím Jizery ze Semil do Podspálova. Lidem slouží od roku 1909. Cesta je zčásti vylámaná ve skále a prochází čtyřmi tunely. Mezi turisty je velmi oblíbená, je ale třeba dbát opatrnosti. Není to první pád dítěte na této stezce. Vážné zranění tam utrpěl v zimě před třemi lety osmiletý chlapec, který uklouzl, spadl tři metry na ledovou plotnu a poté sjel dalších deset metrů dolů. V roce 2012 si sedmiletá dívka poranila hlavu po padesátimetrovém pádu ze stezky.

VIDEO: Policisté v noci u Hlávkova mostu lovili z řeky muže v pyžamu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání