Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah před masakrem v Liberci: Mluvil o sklonku života a zklamání

Autor: ljš - 
16. srpna 2017
05:01

Rostla v něm zloba z rozpadu vztahu?! Marek N. (†42) se v pondělí ve svém domě v Liberci odhodlal k odpornému činu. Svého syna zdrogoval, expřítelkyni brutálně napadl a nakonec zabil tchyni i sebe. Motiv jeho činu zatím není znám, o rozpoložení, v jakém se před masakrem nacházel, však leccos napovídá jeho profil na sociální síti.

Na Facebook se Marek N. přidal loni v červenci. Zřejmě nedlouho poté, co byl propuštěn z vězení, kde seděl zřejmě za krádeže aut. Svůj profil však nedávno zřejmě skoro celý promazal, nacházejí se na něm pouze příspěvky z jediného dne, letošního 2. srpna.

Jde o fotografie usměvavého malého Davídka a citát, který si nastavil jako profilovou fotku. „Zklamání pramení z očekávání. Nejlepší způsob, jak se nezklamat v lidech, je od nich nic neočekávat,“ píše se na obrázku. Zda tato slova patřila Lucii, která ho před několika měsíci opustila, ale přesto zůstala v jeho virtuálním seznamu přátel, není jasné. Čin, který Marek o dva týdny později spáchal, by tomu ale nasvědčoval.

Podobně mrazivě navíc působí i motto, které si umístil do záhlaví svého profilu. Přestože mu bylo pouhých 42 let, zní jeho slova, jako by už uvažoval nad tím, že jeho život brzy skončí. „Člověk na sklonku života lituje víc toho, co neudělal, než toho, co udělal!!!“ napsal totiž.

Jak dlouho se Marek na masakr připravoval, není zřejmé, o tom, že ho plánoval, ale svědčí řada indicií. Chlapečka totiž ještě před příchodem Lucie, která si ho měla vyzvednout, omámil neznámou látkou. Svou bývalou přítelkyni pak omráčil paralyzérem a spoutal pouty, která musel mít dopředu nachystaná. Když si žena doběhla pro záchranu, měla je ještě na rukou. Zřejmě ale nepočítal, že s jeho expartnerkou dorazí i její matka. Tu nakonec ubodal a sám se pak oběsil. Zda zanechal dopis na rozloučenou, policie zatím nezveřejnila.

VIDEO: Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2)

Video  Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2).  - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání