Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda Roma na chomutovském sídlišti: Obviněný je po 2,5 měsíce na svobodě!

Autor: ČTK ljš - 
15. srpna 2017
09:39

Muž obviněný z květnové vraždy Roma na chomutovském sídlišti je na svobodě. Vazbu opustil, protože už byli vyslechnuti všichni svědci. Muži hrozí 12 až 20 let vězení. Kriminalisté provedli na konci minulého týdne rekonstrukci události, teď ji vyhodnocují.

Muž byl ve vazbě od 29. května. Poslal ho tam chomutovský okresní soud. Vazební důvod shledal jediný, možné ovlivňování svědků. Teď už je muž na svobodě. „Pan obviněný byl propuštěn z vazby, neboť pominuly vazební důvody, tedy již byli vyslechnuti všichni svědci, u kterých hrozilo, že by je mohl ovlivňovat,“ řekl dozorující státní zástupce Vladimír Jan.

Vražda se odehrála 27. května kolem 3:00 v Jirkovské ulici. Podle policie slyšel obviněný muž hluk, z okna pak viděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do lidí, kteří stáli před domem na chodníku. Vyšel s legálně drženou zbraní před dům a na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, začal střílet. Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Střelec pak počkal na policii.

Kriminalisté minulý týden provedli rekonstrukci událostí. Zvolili totožný čas, kdy se střelba odehrála. Obviněný muž s policií spolupracoval, detailně ukazoval, jak se incident podle něj odehrál. Vyšetřovatelé teď téměř dvouhodinovou rekonstrukci vyhodnocují. Na základě toho by pak měli rozhodnout, zda bude v případu nutné zpracovat ještě další znalecké posudky.

Právní kvalifikace případu zůstává stejná, muž čelí obvinění z vraždy. Hrozí mu až 20 let vězení.

SABRINA ( 31. srpna 2017 18:05 )

Jak někdo může tak přemýšlet jako vy,to nechápu,za Hitlera bych to chápala,ale dnes?Vám není milej váš život?Bojte se,kdo jinému jámu kope, sám do ní padá,jednou možná bude váš život vyset na vlásku,a bude to zrovna cigán kdo vám ho zachrání.Pak si řeknete,to jsem byl blbec,kdyby byli cigáni vystřílení,dneska bych chcípnul.Přej život druhému,a bude ti přán ten tvůj,,,

lojzo ( 16. srpna 2017 14:09 )

Neodsuzoval bych všechny cikány,neboť po válce jich zde žilo mnoho a jelikož se zapojili stejně jako majorita do práce a nekradli,byli někteří lepší jako majorita.V Brně to byl Berta MUCHA dnes asi žijící/doufám/v Bystrci a celá jeho rodina byla vzorem mnoha lidem majority.Bohužel co k nám přišlo z Balkánu a Slovenska to by měla nová vláda SPD,KSČM a ANO vrátit do země kde se narodili i se svými dětmi,které chtějí dát majoritě na vyživování do jejich důchodu!!!

lojzo ( 16. srpna 2017 14:03 )

I když nejsem právník,shledal li kterýkoliv občan v dnešní době že nějaký vyhulenec autem najíždí do občanů a vraždí je,má li dotyčný u sebe zbraň a může zachránit životy nebo zmrzačení několika občanů,je povinen jednat a když pachatele zastřelí,nemůže být nikdy obviněn!To je snad jasné i dementům!

PEUGEOT ( 16. srpna 2017 10:03 )

Paja_6681 ( 15. srpna 2017 16:02 )

Vy už to fakt nehulte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání