Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tři policisté tragicky zemřeli ve službě: Kolegové prosí o pomoc pro jejich rodiny!

Autor: rc - 
12. srpna 2017
08:00

Během jednoho týdne tragicky zahynuli tři policisté. Strážci zákona  Jozef Štefek (†48), Karol Sládiček (†39) a Michal Šulka (†39)  zahynuli při výkonu služby a zanechali po sobě milující rodiny.  Jejich kolegové se pozůstalým snaží pomoci a na sociální síti prosí o pomoc i ostatní.

Policista Jozef Štefek zahynul tragicky na dálnici, když zasahoval u dopravní nehody. Jozef odkláněl dopravu, když ho srazila mladá řidička Michaela. „Jozef Štefek byl jedním z nás. Za jeho 19roční trvání služebního poměru prošel více službami a funkcemi od hraniční, pořádkové policie až po dopravní policii. Posledních šest let byl zařazen jako starší referent Dálničního oddělení. Doprava byla odjakživa jeho srdcovka a nakonec se mu stala osudnou,“ napsali jeho kolegové do příspěvku na Facebooku. Dále dodali, že kromě své práce žil Jozef pro svou rodinu, kterou nade vše miloval. Policista po sobě zanechal manželku Bronislavu a syna Gabka, kterému je osmnáct let a studuje gymnázium. „Kdo by měl zájem pomoci Jožkovým nejbližším, ať napíše na adrian.krajcir@minv.sk,“ vyzývají strážci zákona veřejnost na Facebooku.

Při dopravní nehodě zahynuli i policisté Karol a Michal. Strážci zákona zemřeli u obce Pribeti, když jeli směrem na Štúrov.  Jejich auto se srazilo s nákladním vozem. Policisté byli na místě mrtví. Oba dva po sobě zanechali zdrcené rodiny, kterým se jejich kolegové snaží pomoci. „Naše drahé kolegy npor. PaedDr. Karola Sládička a práp. Bc. Michala Šulku jsme včera doprovodili na poslední cestě za hojné účasti kolegů, přátel a známých. Zůstali jsme v kontaktu s jejich rodinami. Michal po sobě zanechal manželku a dvě děti, Karel s manželkou rodinu právě plánoval. Kdo by chtěl pomoci jejich pozůstalým, piště prosím na krpznr@minv.sk,“ prosí o pomoc policisté na Facebooku.

VIDEO: Mirek (15) sedl za volant a zabil kamarádku (†17)

vihor ( 12. srpna 2017 13:35 )

Mně to tedy přijde jako nechutná snaha jejich rodin zbohatnout na neštěstí. Protože policisté jistě byli pojištěni, takže rodina dostane pojistné plnění. Dále manželka jistě dostane vdovský důchod, možná něco i od ministerstva, nějakou rentu, atd. Takže čemu jako máme tady pomáhat? Tady je to předkládáno tak, jako by ty jejich rodiny měly být vyhozeny na ulici a měly by se živit vybíráním poplenic. Přitom si spíš chtějí za neštěstí muže koupit nové Mercedesy...

pjotri ( 12. srpna 2017 10:30 )

Proc v CESKYM Blesku somrujete pomoc pro slovensky policajty? To muzeme rovnou "pomahat" rodinam francouzskych vojaku, nebo policajtu, ktery zlikvidovali teroristi. To mi hlava nebere... Pan doktor pedagogiky nechtel ucit, tak sel k slovenske policii. Zrejme ho na VS nenaucili ridit..

platykodon ( 12. srpna 2017 08:45 )

Tuto pomoc vidím jako smysluplnou. Byli to lidi, kteří pomáhali nám všem. Rodinám upřímnou soustrast.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání