Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kuriózní zásah hasičů: Dvoumetrový leguán utekl na strom k sousedovi

Autor: aba - 
11. srpna 2017
12:24

Leguán Oscar ze Žiliny na Kladensku má rád výlety. Jeden takový si udělal i ve středu večer, jenže tentokrát bez svých majitelů. Z domu utekl a vylezl u sousedů na vzrostlý smrk, a tak se do záchranné akce musel zapojit i automobilový žebřík.

Téměř dvoumetrový plaz spokojeně usnul na větvi v horní části stromu. Pozemek, na kterém strom stojí, naštěstí patří profesionálnímu hasiči, a tak nebyl problém s povolením k vjezdu žebříku.

Precizní prací se hasičům podařilo se žebříkem vystoupat přímo k Oscarovi, kde přes něj přehodili deku, aby ho dostali dolů. Leguána celý poprask kolem jeho záchrany nijak nerozhodil a v klidu se zpátky na zemi nechal umístit do svojí klece.

Toulavá nálada ho ale nejspíš neopustila, protože jeho majitelka ho hned druhý den při pokusu o další útěk načapala znovu. Tentokrát mu ale výlet na vlastní pěst včas zarazila.

jote ( 11. srpna 2017 13:10 )

Kolik asi stojí takovýto sranda výlet hasiče a jejich pokladnu, tu pejsek ve skalní štěrbině, tu kočka vysoko na stromě, nyní nějaký plaz, jistě to stojí obrovské peníze a je na čase tyto výjezdy zdarma přehodnotit na výjezdy placené

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání