Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jiří Kajínek studoval na soudu svůj spis: Plánuje žádost o nový proces?

Autor: dce - 
9. srpna 2017
18:05

Ačkoliv už si několik týdnů užívá svobody, vypadá to, že se i nadále bude snažit očistit své jméno. Jiří Kajínek podle informací serveru Lidovky.cz dlouhé hodiny studoval na soudu v Plzni spis ke svému případu. Plánuje snad žádost o nový proces?

Odsouzený vrah Jiří Kajínek byl koncem května propuštěn z vězení na milost prezidenta Miloše Zemana. A během těch několika týdnů podle všeho nezahálel! Nastěhoval se k přítelkyni do Brna, našel si práci a podle serveru Lidovky.cz už byl i na Krajském soudu v Plzni, aby prostudoval svůj spis.

„Nepopírám, že jsem byl u krajského soudu podívat se do toho spisu. Informaci, kterou jste získal, je správná,“ potvrdil Kajínek.

Kajínek od počátku kauzy tvrdí, že je nevinný. I krátce po propuštění sliboval, že bude dál pracovat na očištění svého jména. „Obnova procesu je pro mě velká priorita." V pátek tak strávil v Plzni nad spisem asi tři hodiny.

„Znovu jsem si uvědomil, jak je strašné, na jakém podkladě mě někdo mohl odsoudit na doživotí. Je to naprosto neuvěřitelné,“ komentoval spis Kajínek. Otevřel ho údajně poprvé od konce vyšetřování v polovině 90. let.

„Hodně pracuji na nějakém projektu. A tam se všichni dozvědí, co se mají dozvědět. Do té doby nemůžu říkat nic víc,“ dodal Kajínek tajemně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání