Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zuzka (†28) po porodu vykrvácela: Zápis v lékařské zprávě zmizel! Co se stalo?

Autor: aba - 
7. srpna 2017
10:12

Zuzka z Lipian na Slovensku si vzala Marka (30) před dvěma lety. Dokončili spolu dům a těšili se na příchod prvního dítěte. Jenže krátce po porodu chlapečka Zuzka zemřela v prešovské nemocnici. Vykrvácela. Podle záznamů nemocnice porod proběhl v pořádku. Pak však zápis chybí. Co se v porodnici stalo?

Všichni, kdo Zuzku znali, se shodují, že se na děťátko moc těšila. Měla připravenou výbavičku, kočárek a čekala už jen na to, až bude moci svého synka držet v náručí. „Chodila pravidelně do poradny a na prohlídky do nemocnice. Příchod dítěte na svět se ale trochu protáhl. Narodil se osm dní po termínu, v pátek 30. července,“ vypráví nešťastný vdovec Marek pro server Čas.sk.

Zuzka přišla do porodnice zabalená už v úterý. Tehdy ji ještě poslali domů a řekli, ať přijde ve čtvrtek, pokud do té doby neporodí. Přišla tedy ve čtvrtek a už si ji tam nechali. V pátek ráno ještě komunikovala s manželem, podle jeho slov šla ještě na vyšetření a říkala mu, že se nebojí, že se těší na miminko.

V jedenáct dopoledne mluvila Zuzky maminka se sestřičkami z nemocnice. Ty jí řekly, že její dcera dostala infuzi. Pak přestala Zuzka s manželem komunikovat. „Až po poledni jsem zjistil, že v jednu porodila, když mi doktor oznamoval, že nastaly komplikace a že se mám jít podívat na malého. Tehdy jsem se dozvěděl, že se mi narodil syn,“ vzpomíná zdrcený Marek.

„Podle zdravotních záznamů proběhl porod téměř bez problémů. Dítěti však museli pomoci vakuovým přístrojem. Potom je ve zprávě o porodu hodinová díra. Zuzka v jednu porodila. Mezitím jsou zprávy o měření životních funkcí, které byly v pořádku. O hodinu později je záznam, že silně krvácí,“ řekl Tomáš, bratr mrtvé Zuzky.

Případem úmrtí mladé maminky se teď zabývá policie. Nemocnice by měla čekat na výsledky pitvy a histologie. 

karlamarie ( 17. srpna 2017 20:33 )

To teda fakt nemůžu pochopit, jak někdo může v nemocnici vykrvácet?! Přece rodička musí být 12 - 24 hod. pod dozorem, ne?

sores ( 7. srpna 2017 19:08 )

Dr.se vzájemně kryjí při chybě ale u soudu řeknou nepochybili jsme! Z 50% pomohou Dr. a z 50% zahrabou!!! Mám z nich hrůzu ale na koho jiného se obrátit,že.

krasomila ( 7. srpna 2017 17:01 )

Třeba to byla krásná žabikuchška, která teď taky natočí porno, takže někdo jako ty nemusí být vůbec smutný.

agfor ( 7. srpna 2017 16:28 )

Koukám, že felčaři můžou beztrestně vraždit i jinde, než v Česku.

DOUFAK ( 7. srpna 2017 14:33 )

 kardinal25 - ty mas dost ty zoufalce. Vem si Radepur,aspon dva,treba te to zklidni....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání