Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nehoda českého autobusu v Itálii: Řidič Karel zemřel, aby zachránil cestující

Autor: ljš, val - 
5. srpna 2017
14:21

Zachoval se jako hrdina! Řidič Karel S. (†62), který v pátek zemřel za volantem českého autobusu v Itálii, podle tamních médií zabránil svým duchapřítomným manévrem opravdovému masakru.

Italští policisté zatím pracují s verzí, že českému autobusu selhaly v kopci v údolí Val di Non brzdy. Podle České televize je k tomu vedou svědectví pasažérů, kteří vypověděli, že v autobusu byly silně cítit spálené brzdy. Současně se prý střední část vozu zaplnila kouřem, což by také svědčilo o přehřátí a následném zablokování brzd.

Autobus se rázem stal téměř neovladatelným a řítil se z kopce do ostrých zatáček. Cestující měli podle italských médií obrovské štěstí, že za volantem seděl právě zkušený řidič Karel S. "Svým hrdinným manévrem zachránil ostatní a zabránil skutečnému masakru," napsal web Ladige.it.

Vše totiž nasvědčuje tomu, že šofér navedl vůz do travnatého srázu, aby jej zastavil. "Jedna z hypotéz skutečně je, že řidič zareagoval velmi dobře," potvrdila velvyslankyně v Itálii Hana Hubáčková.

Karel S., který byl současně majitelem autobusu, bohužel náraz do strmého protisvahu nepřežil. Podle záchranářů zemřel přímo na místě nehody. Další asi dvě desítky lidí, kteří seděli zejména v přední části autobusu, utrpěly zranění. Pět z nich středně těžkého charakteru.

"V nemocnicích nadále zůstává 15 lidí, nikdo z nich není ohrožen na životě. Jde o zranění jako zlomeniny, pohmožděniny apod. Ti, kteří toho budou schopní, odjedou zítra autobusem zpátky do Čech," řekla v sobotu Blesku mluvčí ministestva zahraničí Michaela Lagronová.

Máte jakékoli informace o této nehodě? Napište nám na tip@blesk.cz, nebo volejte na 724 014 586.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání