Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda českého autobusu v Itálii: Selhaly mu brzdy? Řidič byl na místě mrtvý

Autor: ljš, val - 
5. srpna 2017
08:12

AKTUALIZOVÁNO: Další tragédie na dovolené! V severní Itálii havaroval v pátek večer autobus s českými turisty. Podle italských médií sjel ze silnice a převrátil se na bok. Při nehodě zemřel řidič, který byl podle italského listu La Repubblica Čech. Dalších nejméně 20 cestujících bylo zraněno. V sobotu dopoledne pro ně přijel náhradní autobus.

K nehodě došlo v půl sedmé večer v oblasti Alta Val di Non nedaleko města Trento. Náraz zcela zdemoloval předek autobusu. Nejvážnější zranění tak utrpěli turisté, kteří seděli právě v této části. Řidič na místě zemřel. Podle italských médií šlo o 62letého Karla S. „Můžeme potvrdit, že při nehodě zemřel český řidič. Jsme v kontaktu s příbuznými,“ řekla v sobotu ráno v České televizi česká velvyslankyně v Itálii Hana Hubáčková.

Podle mluvčí ministerstva zahraničí Michaely Lagronové se jednalo o zájezd cestovní kanceláře Meyer. "Zatím nevíme přesný počet zraněných. Čísla se zatím liší, odhad je kolem dvaceti. Z toho přibližně pět lidí je středně těžce zraněno a byli převezeni do nemocnice S. Chiara v Trentu. Zbytek cestujících by měl být zraněn lehce nebo je v šoku. Případ řeší pojišťovna Uniqa," řekla Blesku. Podle dostupných informací by nikdo z nich neměl být v ohrožení života.

Většinou se jedná o zranění ortopedického charakteru, zlomeniny, tržné rány. V nemocnici skončili všichni zranění, jednalo se asi o pět regionálních nemocnic. Celou noc jsme byli v kontaktu s nemocnicemi, s lékaři a zraněnými. Cestovní kancelář už vypravila náhradní autobus, který by měl být na místě během dopoledne. Předpokládáme, že většina cestujících se bude chtít vrátit domů,“ dodala Hubáčková. 

Italská média v sobotu ráno informovala, že první zranění už odjeli z nemocnic do hotelu. Velvyslankyně později informovala, že pro turisty už přijel i náhradní autobus, a měli by se tak vrátit do Česka během neděle. Někteří budou vyslechnuti karabiníky, tak je potřeba, aby tam zůstali a byli k dispozici," uvedla Hubáčková.

U havárie zasahovali celkem tři záchranářské vrtulníky, hasiči a sedm sanitek, které rozvezly zraněné do nemocnic ve městech Cles a Trento. 

Příčiny nehody se vyšetřují. Podle prvních zjištění je možné, že autobusu selhaly brzdy. Vyloučena není ani nevolnost řidiče.

Máte jakékoli informace o této nehodě? Napište nám na tip@blesk.cz, nebo volejte na 724 014 586.

montevideo ( 5. srpna 2017 12:59 )

Selhání brzd v zájezdovém autobusu je pěkný průšvih. Jen je divné, že CK MAYER na svých stránkách na tu nehodu nijak nereaguje.

skaara ( 5. srpna 2017 12:51 )

Souhlas, také jsem v té oblasti několikrát byla i v Trentu a to v zimě, tudíž vím jak to tam vypadá a ty zatáčky jsou opravdu hnusný takže to chce dobrého řidiče a dopravní prostředek ve špičkovém stavu.

jity ( 5. srpna 2017 11:01 )

Je to sice pravda, že by měli jít řidiči v 60ti do důchodu, ale tady v tom případě za to řidič nemohl. Ten to jen chudák zatím nejvíce odnesl. Snad ti zranění budou co nejdříve v pořádku a žádné následky. Za selhání brzd nemoh přece řidič.

Mr.G ( 5. srpna 2017 10:46 )

k selhání brzd došlo kvůli věku řidiče, jistě... Asi by sis měl najít jiný článek.

deratizater ( 5. srpna 2017 09:55 )

Profesionální řidiči by měli jít v šedesáti do důchodu.Prodlužování věku pro odchod do důchodu může mít i takové katastrofální následky. V dvaašedesáti létech jet trasu stovky kilometrů v létě kdy teploty na jihu Evropy přesahují i čtyřicítku není žádná sranda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání