Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paraglidista Tomáš (†40) zemřel při závodech: Šokující výsledky pitvy

Autor: shp - 
4. srpna 2017
13:22

Pro bratislavského podnikatele Tomáše (†40) byl paragliding vášní, relaxem i adrenalinem zároveň. Nakonec se mu však stal osudným. Sympatický Slovák zemřel při Mistrovství Slovenska v Makedonii.

K neštěstí, při kterém Tomáš přišel o život, došlo v pondělí v Makedonii. Zkušený paraglidistka se dostal do vzdušného víru, narazil do skály a zemřel. I když je to pro laika k nevíře, vnější zranění údajně nebyla příčinou úmrtí aktivního sportovce.

Podle informací, které získal Nový Čas, neodhalila pitva žádné smrtelné zranění. Tomáš se sice poté, co se dostal do vzdušného víru, několikrát udřel o skálu a zranil se, ale ne tak vážně, aby byl následek neštěstí smrtelný.

Sportovec z Bratislavy utrpěl silný šok a právě ten mohl způsobit jeho smrt. Tuto možnost připouští i záchranář Viliam Dobiáš. „Mohl ho zabít náhlý stres. Když je spolehlivé, že pitva nic neukázala, dá se smrt vysvětlit nárazovým vyplavením stresových hormonů,“ vysvětlil.

Tím může způsobit zastavení krevního oběhu nebo prasknutí cévky v mozku,“ dodal Dobiáš. Po Tomášovi nyní smutní jeho parťáci z paraglidingu i rodina a přátelé. Jeho konec byl tragický.

Slovenskem otřásá v poslední době více tragédií paraglidistů:

dyskrymynaclja ( 4. srpna 2017 16:54 )

Měl se oženit s nějakou megerou a měl by adrenalínu na rozdávání

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání