Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michelle (20) zabila přítele po telefonu: U soudu dostala jen 2 roky!

Autor: ČTK, lm - 
4. srpna 2017
07:23

Patnáct měsíců ve vězení stráví dvacetiletá Michelle Carter za to, že svými SMS zprávami a telefonáty dohnala přítele k sebevraždě. Dívce z Massachusetts bylo v době činu 17 let. Otec oběti se u soudu rozplakal a uvedl, že Michelle našla a zneužila synovy slabiny.

Soud v americkém státě Massachusetts poslal do vězení dívku, která dohnala textovými zprávami a telefonáty svého přítele k sebevraždě. Za zabití z nedbalosti dostala 15 měsíců v kriminále a pětiletou podmínku.

Nyní 20letá Michelle Carterová, které v době neštěstí bylo 17 let, měla komplikovaný vztah s o rok starším Conradem Royem, který již za sebou měl jeden pokus o sebevraždu. Sama brala prášky proti depresím.

Svému příteli poslala sérii textových zpráv a urgovala ho i telefonicky, aby si vzal život. Klíčová pro rozsudek byla podle soudce Lawrence Monize samotná situace, která vznikla těsně před Royovou smrtí.

Mladík, který si pomocí hadice napouštěl do kabiny auta plyn z výfuku, ve stejnou dobu s Michelle telefonoval a během hovoru z vozidla vystoupil. Dívka ho ale přiměla, aby se do kabiny vrátil, a trvala na tom, aby v ní zůstal, i když už se mu začalo špatně dýchat.

Podle Monize se Carterová dopustila „bezohledného chování“ a dostala Roye do situace, kdy bylo vysoce pravděpodobné, že mu vážně ublíží. U soudu rovněž svědčil otec oběti Conrad Roy Jr., který se při čtení výpovědi rozplakal.  „Měl před sebou zářnou budoucnost a Michelle Carter zneužila jeho slabiny. Manipulovala s ním jako s figurkou a neukázala žádné výčitky. Kde byla její lidskost? Jak se mohla chovat tak zle?“ ptal se u soudu.

Jan Skobla ( 9. listopadu 2021 03:57 )

Psát ze ona zabila je trochu mimo nemyslíte ? Zkuste si ten případ aspoň trošičku pročíst a pak k tomu napište článek 😉😉

Jan Skobla ( 9. listopadu 2021 03:56 )

Psát ze ona zabila je trochu mimo nemyslíte ? Zkuste si ten pročpak aspoň trošičku pročíst a pak k tomu napište článek 😉😉

stopar ( 4. srpna 2017 08:25 )

 Je to sice neštěstí, ale nechápu proč ji odsoudili? Copak ten kluk neměl vlastní rozum? Nikdo ho fyziky nenutil. .kdyby mu řekla skoč z mostu,taky by asi skočil. V Americe mají divne soudní kauzy .

mesalina ( 4. srpna 2017 07:44 )

strašná kráva, doufám, že aspoň boží mlýny zafungují

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání