Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapeček (†8) se utopil na koupališti: Na místě byli čtyři plavčíci

Autor: bop - 
3. srpna 2017
22:10

Na koupališti ve Zlatnické Dolině na Záhorí na Slovensku se ve středu utopil teprve osmiletý chlapeček. Na koupališti byl se svým tatínkem. V čase tragédie byli na místě navíc čtyři plavčíci, nejhoršímu se však zabránit nepodařilo.

Veřejné koupaliště ve Zlatnické Dolině bývá otevřené do osmi hodin večer. Ferko (8) z Holíče tam byl se svým tatínkem. Rodina měla na koupaliště přijít krátce před zavíračkou, pořád tam ale byli minimálně čtyři plavčíci.

Existuje několik verzí toho, co se vlastně chlapečkovi stalo, přesné informace však dosud k dispozici nejsou. Jedna teorie mluví o tom, že měl chlapec chvíli před koupáním jíst a do vody skákal s ještě plnou pusou jídla, které se mu mohlo stát osudným. Druhá verze zase zahrnuje nešťastné uklouznutí.

Ferkův tatínek se během nehody koupal s mladším synkem a byl ke staršímu klukovi zády. „Můžeme potvrdit, že došlo k úmrtí osmiletého chlapce. Za jakých okolností k němu došlo, policie prověřuje,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Mária Linkešová pro tvnovinky.sk.

Jeden z plavčíků, kteří v tu chvíli na koupališti byli, prý chlapci poskytl okamžitou první pomoc. Do příjezdu sanitky navíc jemu a otci chlapečka pomáhala lékařka a sestřička ze Skalice.

Podívejte se na reportáž: Na tomhle koupališti se chlapeček utopil.

 

 

abzk ( 4. srpna 2017 13:02 )

Jseš blb. Plavčíci to maj přímo v popisu práce. Proč asi tak myslíš, že seděj na vyvýšenejch místech? Aby měli přehled a viděli jestli se někdo netopí nebo jestli není dokonce bezvládnej pod hladinou. Stejně tak musej dávat pozor na to jestli někdo nedělá nebezpečný kraviny, který by k utopení mohli vést. Takže to maj plavčíci pěkně na krku. Navíc když to bylo večer a moc lidí už tam nebylo, takž museli mít přehled v pohodě, teda kdyby dělali svojí práci a ne se na to vysrali.

j.p.toman ( 4. srpna 2017 09:35 )

Když tak pozoruji, jak to na koupališti chodí, tak plavčík většinou vykecává s ženskejma...

e.44 ( 3. srpna 2017 23:00 )

Povinnosti plavčíka: ◾dozor nad koupajícími se osobami ◾dohled nad dodržování bezpečnosti a pravidel ◾záchrana tonoucích osob a poskytování první pomoci ◾kontrola technického stavu zařízení a kvality vody ◾kontrola a regulace teploty vody Takže tak úplně nevinně v tom plavčík není.

hackoff ( 3. srpna 2017 22:26 )

at se na me nikdo nezlobi ale obvinovat plavciky je totalni nesmysl. v prvni rade si kazde dite musi hlidat hlavne rodice nebo doporvod, s kterym tam je, zadruhe i okolni lidi musi byt vsimavy a ne, ze kdyz vidi nekoho pod vodou nehybat se, tak projdou bez povsimnuti dal. (kdyby existoval zaznam, tak by se clovek diil, kolik lidi projde kolem a nic neudela). v posledni rade je tam plavcik, ktery pokud prvni dve podminky selzou tak mozna muze neco videt, ale plavcik tam je hlavne jako zaruka, ze se dostane cloveku alespon kvalitni prvni pomoci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání