Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čech zmizel z rodinné dovolené na Slovensku: Od úterý ho nikdo neviděl!

Autor: lm - 
3. srpna 2017
12:31

Slovenská policie s vypětím sil pátrá po 69letém českém turistovi, který zmizel nedaleko Trnavy. Ján Kamrád tu s příbuznými trávil dovolenou u řeky Váh. Rodina se ale pohádala a Čech odešel s tím, že se pěšky vrací do Ostravy, která je vzdušnou čarou vzdálená přibližně 150 kilometrů. Od té doby se po něm slehla zem.

Ján Kamrád (69) stanoval spolu s blízkými u Váhu v obci Banka (okres Piešťany). Podle informací TV JOJ se muž v úterý ráno pohádal s příbuznými a odešel. Ján prý rodině řekl, že se vrací do Ostravy a pak se vydal pěšky podél řeky směrem na Piešťany.

Od osudné chvíle se muž nikomu neozval a rodina proto zalarmovala slovenskou policii. „Policie nyní po nezvěstném muži pátrá i za pomoci vrtulníku Ministerstva vnitra, přičemž do pátrací akce je zapojen zvýšený počet policistů a záchranářů,“ uvedla mluvčí policie Martina Kredatusová.

Policii se přihlásil svědek, který uvedl, že v noci viděl z auta muže s hustou bradou, jak stojí na okraji mostu v Piešťanech. „Pomocí motorových člunů byla prohledána vodní hladina v délce asi osm kilometrů, osoba se nenašla,“ informoval velitel zásahu Martin Piškula.

Policie proto žádá občany, kteří mají o nezvěstném muži nějaké informace, aby to oznámili na číslo 158.

DWEI ( 3. srpna 2017 17:08 )

starypes

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání