Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dvě neštěstí během pár hodin: Z okna vypadla holčička (11) a dítě (4)

Autor: ljš - 
2. srpna 2017
14:20

Středočeská záchranka měla bohužel ve středu napilno! Během necelých tří hodin vyjížděli lékaři hned k dvěma případům dětí, které vypadly z okna. Ve Slaném šlo o jedenáctiletou holčičku, v Borku na Mladoboleslavsku o čtyřleté dítě.

První případ se odehrál ve středu před jedenáctou hodinou dopoledne v Bezručově ulici ve Slaném. Záchranáři vyjížděli ke zraněné jedenáctileté dívence. "Na místě jsou kriminalisté, kteří prověřují, zda šlo o náhodu nebo úmyslný skok z okna. Vzhledem k věku dítěte nebudeme k případu poskytovat podrobnější informace," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Holčička se zřítila z okna, které je v přízemí. To se však nachází nad garážemi a šlo tedy o výšku přibližně čtyř metrů. "Utrpěla zlomeniny dolních končetin a lékař měl podezření na poranění páteře. Byla proto letecky převezena do nemocnice v Motole," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Druhý případ

Sotva letečtí záchranáři dostali do nemocnice dívku ze Slaného, museli vyrazit do Borku u Brandýsa nad Labem, kde došlo k obdobnému případu. "Byl nám nahlášen pád čtyřletého dítěte z okna v patře rodinného domu. Policisté na místě zjišťují všechny okolnosti případu," uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Tentokrát však naštěstí dítě utrpělo zranění lehčího charakteru. "Utrpělo pohmožněniny dolních a horních končetin, hrudníku a boku, má četné odřeniny. I toto dítě bylo letecky převezeno do nemocnice," řekla mluvčí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání