Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující zvrat: V plamenech zahynul otec se synem, žhář za vraždu sedět nepůjde! Jak je to možné?

Autor: ua, ČTK - 
1. srpna 2017
12:47

Až výjimečný trest za vraždu hrozil muži (31), který v únoru založil požár v panelovém domě v Jirkově. V bytě, u nějž dveře polil hořlavinou a zapálil, tehdy zemřeli otec a syn (†58 a †24). Policisté teď ale případ překvalifikovali.

„Je stíhán za obecné ohrožení, hrozí mu 8 až 15 let vězení,“ uvedla bez dalších podrobností tisková mluvčí Alena Bartošová. 

Mohutný požár vyhnal z jirkovského paneláku 17. února skoro stovku lidí. Při ohledání našli hasiči dvě těla, staršího muže a jeho syna. Hořet začalo v pátém patře panelového domu. Požár a následky hašení zasáhly z větší části celý vchod obytného objektu.

Už po několika dnech policie obvinila jedenatřicetiletého muže z obecného ohrožení a vraždy, za což mu hrozil výjimečný trest. „Výsledky dosavadního šetření ukazují, že muž měl po předchozím rozmyslu nalít pod dveře bytu hořlavou látku, kterou poté zapálil. Motivem údajně byly osobní spory,“ uvedla na konci února policie.

Během dalšího vyšetřování ale kriminalisté případ přehodnotili, ukončit ho chtějí ještě během prázdnin. Podle právní kvalifikace teď obviněnému hrozí osm až 15 let vězení. Jirkovská radnice uspořádala pro rodiny zasažené požárem veřejnou sbírku. Vybraly se v ní desítky tisíc korun.

Video  Požár v Jirkově  - Video pro Blesk - Mirka Rybková
Video se připravuje ...

ollina ( 1. srpna 2017 13:06 )

Zabil dva lidi a za 4 roky bude znova mezi náma....hnus

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání