Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na Jičínsku zapálil žhář haly se senem: Škoda se odhaduje na pět milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
30. července 2017
23:02

Škodu asi pět milionů korun napáchal dnes vpodvečer požár dvou skladovacích hal se slámou v Podhradí, části obce Čejkovice na Jičínsku. Hořelo i několik hektarů blízkého pole, k jehož hašení přiletělo letadlo. Muže podezřelého z úmyslného založení ohně zadržela policie. Zraněn nikdo nebyl. 

Požár vypukl kolem 18:00. "Hasiči neprodleně zahájili hašení objektů, nicméně s ohledem na pokročilou fázi rozvoje požáru bylo brzy zřejmé, že uchráněné hodnoty budou minimální. K hašení pole bylo povoláno letadlo letecké hasičské služby, které na zasažené ploše provedlo celkem šest shozů vody," uvedl mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Ondřej Sezima. Škoda vzniklá na poli se bude upřesňovat v pondělí ráno.

Obě částečně zděné skladovací haly se slámou oheň zcela zničil. Na zhruba pět milionů korun škodu předběžně stanovil vyšetřovatel příčin požáru.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky a devět jednotek dobrovolných hasičů. Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, hasiči také museli z bezpečnostních důvodů odpojit elektřinu. Zcela dohašen byl oheň až v pozdních večerních hodinách. "Vhod přišel v tomto ohledu také déšť, který kolem půl osmé večer pokropil místní krajinu vyprahlou po celodenním tropickém dni," doplnil Sezima.

Takhle to vypadalo po ničivém požáru v Grenfell tower:

Video  Spálené byty na troud: Takhle to vypadá ve vyhořelém výškovém domě v Londýně  - Londýnská policie
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání