Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rasťo (†17) vystoupil z vlaku, když jelo kolem Pendolino. Smetlo ho a zabilo

Autor: shp - 
28. července 2017
22:14

Obrovské neštěstí se stalo nedaleko železniční stanice Margecany na Slovensku. Teprve sedmnáctiletý Rasťo zde vystoupil z vlaku. V rychlosti ho bohužel zachytila druhá souprava. Mladík neměl nejmenší šanci přežít.

Rasťo z Michaloviec si užíval prázdniny jako každý student. V osudný den se vydal na výlet, protože miloval turistiku. Neštěstí se stalo v pondělí po poledni na trati mezi železniční stanicí Margecany a železniční zastávkou Margecany v okresu Gelnica. Poté, co vlak zastavil, u něj mladík vystoupil. Podle svědků ale vystoupil z opačné strany, než měl.

Nevšiml si, že po druhé koleji se řítí další vlak. Ten Rasťu strhnul. „Osobní vlak stál o 14:08 hodině na červené před stanicí Margecany. Cestující vystoupil a neoprávněně vstoupil do kolejiště, kde ho zachytil a usmrtil okolo jedoucí rychlík Pendolino,“ popsala neštěstí mluvčí železnic Marti Pavlíková pro web Topky.sk.

Děsivou srážku neměl šanci přežít. Rasťo byl mezi spolužáky z gymnázia oblíbený. Rodina, přátelé a známí se z děsivé události nedokážou vzpamatovat. Smutní po milovaném chlapci. Případem se zabývá i policie. Ta provedla u řidiče Pendolina dechovou zkoušku, která byla negativní. Smrt Rasti vyšetřují strážci zákona jako přečin usmrcení.

Tuto ženu se před vlakem podařilo zachránit:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání