Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Použil Otakar S. fintu s mobilem, aby získal alibi? Matka Míši ho kryla!

Autor: ljš - 
28. července 2017
05:12

Když zmizela, byl jsem doma! To policistům tvrdil Otakar S., jediný podezřelý v případu pohřešované Míši Muzikářové (13). Alibi mu měl zajistit jeho mobilní telefon, přesto v jeho výpovědi kriminalisté našli díry. A ukázalo se, že také zmanipuloval Míšinu matku, aby ho kryla.

Míša zmizela zřejmě v noci na 11. ledna a podle tajného policejního dokumentu, který získal server iRozhlas.cz, mají už kriminalisté jedinou vyšetřovací verzi. "Nejpravděpodobnější se jeví ta, že pachatelem únosu je Otakar S. Pohřešovaná s ním odešla dobrovolně, buď pod nějakou legendou, nebo protože spolu byli domluvení a během únosu došlo k nešťastné události, která vedla k její smrti (například hádka, předávkování léky)," vyhodnocují případ policisté.

Otakar, kterého kriminalisté poprvé vyslechli 12. ledna ve tři hodiny ráno, tedy pouhých pár hodin po oznámení Míšina zmizení, tvrdil, že byl v noci ve svém bytě v Čeminách na Plzeňsku. Alibi mu měl poskytnout signál z jeho mobilního telefonu, což se také potvrdilo. Podle vyšetřovatelů se jako recidivista poučil z jiného případu, ve kterém ho usvědčil právě mobil a nechal telefon doma záměrně. Navíc se zjistilo, že používal i jiné SIM karty.

Jeho alibi však silně nabouraly záznamy ze silničních kamer, které ho zachytily, jak přijíždí do Plzně ze směru od Ústí nad Labem, a to kolem sedmé hodiny ráno. Tento rozpor nikdy nedokázal kriminalistům přesvědčivě vysvětlit.

K mobilu se navíc váže další usvědčující skutečnost. Tentokrát však jde o přístroj, který používala Míša. Ten nebyl v prvních dnech nikde k nalezení, nakonec ho ale na policii 14. ledna přinesla matka pohřešované Eva. Tvrdila, že ho našla zapadlý za pohovkou.

Teprve, když Otakar S. spáchal sebevraždu, řekla policistům pravdu. "Při opakovaném výslechu uvedla, že telefon nalezl on a přemluvil ji, aby lhala. Kde jej našel, neví," píše se v dokumentu. Proč možného únosce své dcery kryla, není jasné. Sama pak podstoupila zkoušku na detektoru lži, která v její výpovědi neodhalila žádné sporné momenty.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání