Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Marta zmizela před 25 lety v Tatrách: Záhadu rozluští testy DNA!

Autor: shp - 
27. července 2017
14:50

Přes dvě desetiletí svou sestru neviděl ani o ní neslyšel žádné zprávy. Pomalu se smířil s tím, že zemřela. Bratrovi však osud Marty nedal spát. Nyní bude překvapený, jaký posun slovenští policisté v případu ženy, která se podle všeho ztratila v Tatrách, udělali. 

Když se Slovenka Marta ztratila na počátku 90. let, bylo to nedlouho po jejích 40. narozeninách. V tu dobu vydaly hory další ze svých obětí. Našli ji turisté. Mrtvola ženy zůstala bez identity dlouhých 25 let. Nyní se jí nejspíš identitu navrátit podaří.

Martu, kterou bratr usilovně hledá, zemřela zřejmě na tatranské magistrále nedaleko Skalnatého plesa. Pátračům velmi pomohly poznatky soudních lékařů z Tater a metoda tzv. superprojekce, díky které se podaří zrekonstruovat z ostatků mnohé.

Co jde podle odborníka dále udělat, aby se zjistilo, zda jde opravdu o Martu? „Odebrat DNA z lebky a odebrat DNA pána, který by měl být její bratr a porovnat to,“ řekl TV Markíza specialista. Pod Tatrami je pohřbeno mnoho neznámých lidí. Jeden z nich nyní možná dostane identitu.

Slovenskem před nedávnem otřásla smrt Tomáše:

moiaza ( 27. července 2017 19:30 )

Našli ji v parném létě a snažili se umělým dýcháním ji přimět k životu. Kolemdoucí jim to rozmlouvali, ale oni na slova nedali. Až náhodný turista jim vysvětlil, že má na nohou lyže a proto nemůže žít.

franta43 ( 27. července 2017 18:45 )

slovákům trvalo 25 let než zjistili že existují testy DNA. to jsou komedianti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání