Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další oběť podvodnice Evy: Maminka Magda (36) skončila i s dcerou (4) na ulici

Autor: Alexandra Vetkovská - 
25. července 2017
19:02

Podvodnice Eva M. (39), která připravila Vladimíra Janouška (45) a jeho rodinu o soukromí a půl milionu korun, má další oběť. Blesku se ozvala Magda (36) z Prahy, která kvůli ní přišla o partnera a skončila i s dcerkou (4) na ulici.

Eva M. používá strategii kukačky. Usadí se v cizím hnízdě a vegetuje. Není agresivní, naopak. Své oběti zahrne pozorností, přátelstvím, úsluhami a vyprávěním o své smůle a těžkém osudu u nich vzbudí soucit.

Konečný zisk je její. „Mého expartnera požádala o právní pomoc. Vzápětí mi začaly od ní chodit SMS, že ji uhání. Tvrdila, že ona mu ale odolává. Ty zprávy mi četla, až později mi došlo, že jsem je nikdy neviděla,“ vzpomíná Magda na to, jak jí Eva vstoupila do života.

Následoval rozchod s přítelem, jejichž vztah měl už předtím trhliny. Zato Eva jako vnímavá kamarádka již po jejím boku zůstala. S tehdy tříletou dcerkou se Magda nastěhovala do bytu, který si našla v Praze. Eva na jejich »přátelství « pracovala dál.

Vyprávěla jí o otci kriminalistovi a matce, která měla být plastický chirurg. „Působila na moje city stále více. Líčila mi, jak pomáhá postiženým dětem, přitom věděla, že mám postiženého bratra, že třináctý plat posílá na charitu pro opuštěné děti. Pak se mi svěřila, jak maminka podvádí tatínka, hrála na moje emoce z rozchodu,“ vypráví Magda.

Eva Magdě nabídla nejprve k prodeji, později k pronajmutí lepší byt vedle Tančícího domu v Praze. „Tvrdila, že tatínek jako vysoký policista má známé na příslušných místech, vydělal hodně peněz a že v době revoluce koupil byty, které zrekonstruoval, a teď je pronajímá,“ tlumočí jednu z Eviných »pohádek«.

Poslala jí fotky bytu, nebyl důvod pochybovat. Magdu také přesvědčila, že starší mercedes, ve kterém jezdí, je pro ni a dcerku zbytečně velký a moc »žere«, že si zaslouží nové auto. Táta, který má údajně známého, jenž bere škodovky pro policii, obstará nový superb. „Přinesla sepsanou smlouvu, fotky, na nichž bylo vidět, jak mechanici pobíhají kolem auta a dávají na kola disky. Můj mercedes si ode mě půjčovala,“ říká Magda.

Stejně důvěřivě jí svěřila i zálohu na pronájem bytu a z bytu, kde žila, dala výpověď. Nový si chtěla samozřejmě prohlédnout. „Nešlo to, protože v něm prý zatím bydlí nějaký francouzský právník s maminkou a ona je nechce rušit,“ vzpomíná Magda.

Před Vánocemi nový byt stále nebyl a majitelé toho, ze kterého dala Magda kvůli Eviným slibům výpověď, ji i s holčičkou vystěhovali na ulici. „Eva mi slíbila, že mi do nového bytu alespoň přestěhuje věci a že se po Vánocích nastěhujeme. Věci skutečně odvezla,“ dodává.

Když se nic nezměnilo, chtěla Magda, aby jí zálohu na byt vrátila. Eva ji ale zase přiměla ke shovívavosti, dokonce jí ještě půjčila. „Přišla s tím, že potratila, že jí našli rakovinu na vaječníku, a aby ji mohli operovat rychleji, zda bych jí nepůjčila na úplatek pro primáře protonového centra. Nic z toho nebyla pravda,“ bilancuje Magda.

Když opět přišla řeč na byt, Eva ji k domu několikrát vzala s tím, že se tam sejdou s otcem a podívají se dovnitř. Nikdy nedorazil, vždy se omluvil, že mu do toho nečekaně něco přišlo. „Klíče od bytu mi nakonec dala, nedala mi však čip ke vstupním dveřím,“ vypráví Magda.

Do domu se přesto dostala. Jeho správce jí otevřel oči. „Podle fotek mi řekl, že ten byt tam doopravdy je, a zavolali jsme skutečnému majiteli. Sdělil mi, že byt pronajímá barrandovským ateliérům a že nikomu nic nenabízel a že mi ho určitě nepronajal. Vzpomněl si také, že s Evou M. mluvil před třemi roky, prý mu nabízela překladatelské služby, a že je to podvodnice,“ vzpomíná Magda.

Eva stále ještě měla její věci. „Přitlačila jsem na ni, že je okamžitě chci. Za dvě hodiny mi je stěhováci přivezli na adresu rodičů. Stála si za tím, že je veze z bytu vedle Tančícího domu. Oni mi ale řekli, že je vezou z Poříčí, tedy z domu jejího bývalého přítele. Když jsem ho kontaktovala, potvrdil mi, že tam celé tři měsíce ležely v garáži. Jemu zase vyprávěla, že jsem svůj původní byt opustila, protože se mi v něm nelíbilo,“ líčí Magda způsob, jakým Eva dokázala balamutit všechny kolem sebe.

Mercedes mezitím dala do užívání někomu jinému. Některé věci, šperky, značkové oblečení, dodnes zpět nedostala. Celkovou škodu vyčíslila na cca 200 tisíc korun. I Magdě trpělivost nakonec došla. Za to, že jí pronajala byt ve vlastnictví cizí osoby a vzala si zálohu, podala na Evu trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Co jí ještě provedla

Eva si dokázala získat Magdinu důvěru natolik, že si od ní nechala píchnout i injekci. „Měla jsem předepsanou léčbu od lékaře. Nabídla se mi, že mi jako zdravotnice injekci píchne, abych nemusela chodit k doktorovi. Přinesla jehlu, stříkačku a bez mrknutí oka mi ji píchla. Později jsem se dozvěděla, že nebyly sterilní, že byly snad z pitevny z nějaké nemocnice,“ vypráví Magda.

Podvedla Eva M. i vás? Napište na tip@blesk.cz!

Zfetovaná žena se v herně domáhala cizí výhry. „Jsem po rakovině,“ tvrdila.

Video  Zfetovaná se v herně domáhala cizí výhry: Jsem po rakovině, půlku peněz ti dám!  - krimi-plzen.cz
Video se připravuje ...

kardinal25 ( 2. srpna 2017 13:26 )

ve vsech tech vypravenich chybi jaky uzasny sex s ni ti lide meli. Jakou velikost kozenek ma? A prdylku ma porad pevnou jak na fotkach nebo uz je trochu povisla? A kouri a pije nebo jen fetuje? Skoda kdyz je k clanku tak malo fotek, bodla by i nejaka evina fotka v prdle nebo bez kalhotek, copak magda doma nic nema, nejakou rajcovni fotku nebo selficko ze sauny???

Elhombrelobo ( 28. července 2017 08:42 )

Pani redaktorko, zeptejte se na patologii v Thomayerce, otamtud byla ta jehla a další oběť Evy ;-)

dandova ( 26. července 2017 13:11 )

Tedy, takováhle bl bost se hned tak nevidí.

Warpik ( 26. července 2017 08:59 )

Proč má Eva zakrytej xicht, jak jí máme příště poznat? Jděte s tímto nesmyslným zákonem konečně k šípku!

Psychochondr ( 25. července 2017 22:08 )

 Tak tohle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání