Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dagmar (†16) si vzala život kvůli šikaně: Rodiče si to vyčítají

Autor: haj - 
23. července 2017
16:23

Pro Dagmaru (†16) byla škola za trest. Spolužáci ji šikanovali a dívka už to nemohla dál snést. Nevěděla si rady, a tak si vzala život. Našli ji oběšenou na školních záchodcích. Její rodina teď prožívá nejhorší chvíle v životě a vyčítá si, že včas nezasáhla a tragédii tak nezabránila.

Przybyszovi se z Polska do Velké Británie přestěhovali před devíti lety. Jejich domovem se stalo město Redruth, kde byli všichni spokojení. Dokonce i Dagmara, která zde spolu se sestrou chodila na základní školu. Ačkoliv byly dívenky prvními Polkami ve škole, podle rodičů do kolektivu zapadly zcela bez problémů.

Situace se změnila, když Dagmara začala chodit na střední školu v Cornwallu, kde ji ostatní ze třídy uráželi, křičeli na ni, že je jen hloupá Polka a ať táhne zpátky domů. Její rodiče si nyní vybavují všechny drobné momenty, které se jim nejprve nezdály důležité, ale po smrti dcery dávají smysl a jasně ukazují, že se děvče dlouhou dobu trápilo.

„Prosila nás, abychom se vrátili do Redruthu, prý se na nové škole necítí dobře. Spolužáci mají hloupé poznámky. Mysleli jsme si však, že si časem zvykne,“ cituje dívčiny rodiče web topky.sk. „Vzpomínáme si, že mluvila o nějaké hádce s jinými děvčaty, které ji posílaly zpět do rodné krajiny, ale nevěnovali jsme tomu tehdy pozornost,“ přiznala zdrceně matka.

Pouhý den před sebevraždou navíc nešťastná Dagmar vysílala jasné signály, že je něco špatně. Když na ní totiž spolužačky na hodině tělocviku zase pokřikovaly nadávky o hloupé Polačce, začala studentka zuřit a ve vzteku praštila pěstí do zdi.

Tvrdým úderem se ale zranila, a tak ji musel její strýc odvézt do nemocnice. „Cestou jsme uviděli nějaká děvčata, která měla na sobě školní uniformu. Neteř se mě zeptala, jestli je nemůžeme přejet autem,“ vzpomněl si muž. Ani jeho ale nenapadlo, že druhý den bude Dagmar po smrti.

Po ošetření rány na ruce teenagerka přenocovala v domě babičky svého přítele a ráno zavolala rodičům, kteří měli noční službu v továrně na zpracování ryb, aby ji vyzvedli. Prý se necítí dobře. Dokonce tvrdila, že si vzala nějaké prášky a nechce jít do školy. Jenže rodiče nechtěli o absenci ve škole ani slyšet. Poslali Dagmar do školy a slíbili, že odpoledne s ní všechno proberou.

Zdála se jim v pořádku a rozhodně podle nich nebyla pod vlivem žádné návykové látky. Tehdy dceru viděli naposledy živou. Když na ni pak odpoledne čekal otec před školou, nedočkal se. Místo toho mu zavolala manželka s tím, že u nich je policie a Dagmar se oběsila.

VIDEO: Tyran si vybral špatnou oběť: Student ho poslal drsným chvatem k zemi!

Video  Tyran si vybral špatnou oběť: Student ho poslal drsným chvatem k zemi!  - internet
Video se připravuje ...

0703 ( 24. července 2017 18:18 )

Taky jsem to zažil a řešil s dcerou, no ve škole v Jalubí se tvářili jako padlí na hlavu z jahodovníku + ještě vymýšleli takové ptákoviny, že si za to může holka sama a kdesi cosi až paní v rádiu Čas měla o tomto reportáž , tak jsem se obrátl první na policejní presidium, tam mi taky poradili a potom tomu udělala stop na chvíli p. z OSPODU, no bohužel ve škole to nemohli požvýkat, tak mi šikanovala holku i učitelka za podpory ředitelky a šikanou mě tím okradli o 1200Kč a to už mě dožralo tak jsem hledal jinou školu a měl jsem velké štěstí v jiné škole mi vyšel p. ředitel hodně vstříc , holka dohnala učivo, jelikož tady jsou moc popředu je spokojená dobře se učí a hlavně má perfektní učitele bezva spolužáky a kamarády a to i z jiných tříd. No a já tluču hlavou o zeď že jsem vůbec holku do školy v Jalubí dával, jelikož až teď vidím a můžu srovnávat, jak byli okrádáni od pomůcek, výběrem na akce, jídlem ve škole a vším i na tom ovoci a zelenině do škol.

Limone ( 23. července 2017 20:49 )

 To je bohužel jaden z případů, kdy se lidé k sobě chovají jako dobytek a který končí smrtí někoho. Denně se na světě stane tolik svinstva, za které se lidstvo, jako takové, musí přinejmenším stydět. Od konce 2 světové války lidem v míru otrnulo a neváží si absolutně ničeho. Jen počkejte na dobu, kdy k sobě zase budete mít blíže, budete respektovat jeden druhého a stejně tak si druhého budete vážit. Předtím ovšem zase dostanete přes čumák, aby se vám v těch slepičích makovicích, zase rozsvítilo !!!

vosavopruz ( 23. července 2017 18:29 )

bejt rodičema Dagmar tak z těch jejich spolužáku nadělám švejžužu.

lm2209 ( 23. července 2017 16:56 )

S V I N Ě !!! Mělo by být zákonem dané,že v podobných případech se zveřejní veškeré podrobnosti týrání a hlavně jména,příjmení týrajících sviní ,aby si tu nálepku sviní nesly po celý další život a nikdo jim to již nikdo nikdy neodpáral.Navíc bych je postavila před soud .Podněcování k sebevraždě je totéž (ne-li horší) jako vražda !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání