Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jakub zmizel po převrácení raftu: Berounka vydala jeho ostatky po 4 letech

Autor: lm - 
22. července 2017
20:07

Dlouhé čtyři roky rodina nevěděla, co se stalo Jakubovi, s nímž se převrátil raft na řece Berounce, a úřady příbuzným dělaly ze života peklo. Řeka až teď vydala jeho ostatky a testy DNA potvrdily, že se skutečně jedná o pohřešovaného mladíka. O případu informovala FTV Prima.

Partička mladých vodáků se vydala na rozvodněnou řeku Berounku počátkem léta 2013. Raft se s nimi ale u jezu v Hlásné Třebáni převrátil a dva kluci zmizeli pod hladinou. Jeden z chlapců byl později nalezen mrtvý, Jakuba se však dlouhá léta nedařilo najít.

Řeka Berounka ostatky mladíka vydala až přednedávnem. "Vzhledem k tomu, že se jednalo o kosterní ostatky a oblečení, které bylo docela zachovalé, provedly se expertizy a poznávací řízení oblečení, kdy bylo zjištěno, že se jedná skutečně o pohřešovaného vodáka," popsal FTV Prima Radek Lancinger.

"Když mi volali z policie, že se tělo našlo, tak je to taková určitá úleva. Kamarád, který s ním utonul, se našel a mohla se s ním rodina rozloučit. A i tak to bylo strašný. Ale náš syn se nenašel a nenašel se vlastně čtyři roky a bylo to teda strašný, protože neustálé ataky úřadů, že dluží za zdravotní pojištění atd. A řešení, že má účet a co s ním," uvedla Jakubova maminka a varovala ostatní: "Určitě bych apelovala na mladé lidi, aby si dávali pozor. Samozřejmě mladí lidé mají pocit, že je všechno bezvadný. Ono je. Dneska bych ale klukům dala ty vesty i s instrukcemi."

 

jany ( 23. července 2017 10:08 )

myslim ze by nebyly ani vesty ani pokyny moc uzitecne, predpokladma ze tenhle vek je takovym vecem spise mene nakloneny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání