Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Miroslava (†46) v Chorvatsku zabil 200kilový kus zábradlí: Přivázal si k němu houpací síť

Autor: ČTK - 
21. července 2017
18:49

V chorvatském letovisku Opatija v úterý zemřel šestačtyřicetiletý Miroslav M. poté, co na něj spadl 200 kilogramů těžký kus betonového zábradlí, ke kterému si na hotelovém balkóně přivázal houpací síť. Policie neštěstí vyšetřuje jako nešťastnou náhodu. Informoval o tom dnes chorvatský zpravodajský web Jutarnji Vijesti.

Muž zemřel na následky četných zranění, která utrpěl poté, co na něj spadlo těžké betonové zábradlí. Chorvatská policie dnes uvedla, že šlo o nešťastnou náhodu a vyloučila, že by byl spáchán trestný čin. Přesné okolnosti neštěstí se však stále vyšetřují.

Vedení hotelu Belvedere v tiskovém prohlášení Čecha víceméně obvinilo z toho, že si smrt přivodil vlastní vinou. "Podle zatím dostupných informací si host na balkóně uvázal improvizovanou houpačku z provazů a plátna, na které měl v úmyslu se houpat. Poté na houpačku buď skočil, spadl, nebo někdo skočil na něj a z nějakého důvodu byl tlak tak silný, že to strhlo betonové zábradlí balkónu, které mu spadlo na hlavu. Muž byl na místě mrtev," uvedlo vedení hotelu.

Předchozí návštěvníci však na turistickém webu tripadvisor nešetří kritikou ubytovacího zařízení. V několika recenzích snaží od koupi pobytu odradit další možné hosty. Tvrdí, že zařízení je v dezolátním stavu a je podivuhodné, že má vůbec povolení fungovat. Podle jiných zdrojů je letošní sezóna pro hotel poslední, jelikož objekt se prý bude prodávat.

1_2_3 ( 22. července 2017 18:18 )

Pokud beton nevydržel, pak byl opravdu v dezolátním stavu a za smrt může majitel té bouračky, kterou pronajímá. Betom musí vydržet i 10 zavěšených osob, troubové. A i kdyby na to co si tam udělal skočil a jiný na něj? Co to je? I kdyby měli dohromady 250-300 kg, tak to betom musí vydržet a ne, že ho strhne jeden člověk no nebo dva lidé.

bizon_pepa ( 22. července 2017 07:49 )

Taky jsemmyslel jaký jsou jugoši bordeláři. Tady bych ale řekl, že si za to chlapíh mohl sám. Apropo, kdyby si vzal na balkon svůj koncernový bourák, myslíš že b to spadnout nemohlo?

dietr ( 21. července 2017 22:43 )

Kdyby upadl balkón, budou tvrdit, že na něj skočil ze střechy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání