Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Svědectví malého Jakuba (9) o smrti Natálky (†6): Kluci našli jen prázdný kruh!

Autor: Jessica Lutišanová - 
22. července 2017
19:11

Co se dělo minulou středu na Orlíku během pátrání po malé Natálce (†6) z nymburského dětského domova? Po dívence, která se tu s ostatními koupala, ale z vody už nevyšla. U tragédie byly i ostatní děti z domova. Malý Jakub Řehák (9) s maminkou Blesku popsali události toho dne...

 Děti si jely užít prázdniny na tábor k Orlíku, za sluníčkem a vodou, jenže... Natálka se utopila! „Nejdříve jsme jeli do muzea a pak se koupat. Kámoš s druhým klukem našli její kruh a řekli tetě (vychovatelka, pozn. red.), že mají její kruh a že ji nemůžou najít,“ vypráví Jakub Řehák z nymburského dětského domova.

„Tak jsme ji všichni hledali ve vodě a v chatkách, celý jsme to tam prohledali,“ říká dál. Vypadalo to, že se po Natálce slehla zem. Až po dvou hodinách ji našli potápěči ve vodě. „My všichni malí jsme museli být v pokoji. Potom jsem viděl jet pohřební službu,“ vypráví klučík. Dětský domov se ještě tentýž den vrátil do Nymburka. Po cestě se podle svědků měla odehrát ještě jedna událost.

„Museli jsme zastavit na zastávce, protože jeden kluk nemohl dejchat, tak zavolali sanitku, pak ho odvezli a pak jsme až jeli do Nymburka. On má problémy se srdcem,“ dodává Jakub.

„Když jsme přijeli zpět do Nymburka, tak jsme šli nahoru do obýváku a přijely nějaké dvě paní ze sanitky a my jim povídali, co se tam stalo. Pak přijeli dva lidi od policajtů a taky jsme jim to povídali, co se tam stalo,“ vzpomíná Jakub.

Natálčinu rodinu tragédie pochopitelně silně zasáhla. „Maminka se zhroutila, teď se z toho dostává a je na práškách. Mluvila jsem s tetou Natálky, tak mi to všechno říkala,“ prozrazuje Pavla Řeháková (50), Jakubova maminka. Otec mrtvé holčičky přijel do dětského domova za třemi ostatními Natálčinými sourozenci. I tyto děti celou tragédii údajně viděly. „Přespal tam jeden den a pak odjel,“ říká Jakub.

Horor v bazénu: Dokázali byste najít topící se dítě dříve než plavčík?

Video  Horor v bazénu: Dokázali byste najít topící se dítě dříve než plavčík?  - youtube_ Lifeguard Rescue_bpž
Video se připravuje ...

jany ( 23. července 2017 09:59 )

vychovatelka zjevne moc nedelala svou pavi kdyz si VUBEC NEVSIMLA ze je holcicka utopena a vse resily samy deti. o tom co je to za rodinu kdyz mohou otec i matka cestovat atd, ale deti davaji v poctu nekolika do decaku, se snad ani nerozepisuji

crab ( 23. července 2017 01:26 )

Mama se zhroutila? Otec tam prespal jednu noc? Co je to za zrudy, ze daji vsechny sve deti do detskeho domova? Kdyby je meli jen trosinku radi, budou se o ne starat. Navic nechapu, ze teta ani nevedela kde ma deti. To je tam snad nehlidali? Ona nevedela ze na hladine je jen kruh? Az maly chlapec ji musel upozornit? Nechapu.

subrosa1976 ( 22. července 2017 23:33 )

Je strašné když jsou děti v dětském domově, když mají rodiče. Matce odstranit vaječníky, aby nerodila děti, o které se nemůže nebo nechce starat!!Chudák i ten Jakub, co to je za ženskou, která dá dítě pryč!!

jity ( 22. července 2017 22:23 )

Rodiče té malé Natálky snad jsou nesvéprávní? Dělají děti pro dětský domov. Ať se starají o svoje děti a když toho nejsou schopni, tak holt antikoncepci a ne dělat děti nešťastné. Holka chudák měla v životě smůlu, odložená do děcáku a ještě ji čekala smrt.

vosavopruz ( 22. července 2017 22:07 )

na Orlíku se už koupalo tolik komoušů,že je lepší tam nechodit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání