Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zoufalá SMS příteli. Pak se Dáša (†16) oběsila na školních záchodcích

Autor: lm - 
20. července 2017
11:47

Šestnáctiletá Dagmara P. původem z Polska žila většinu svého života ve Velké Británii, jejím spolužákům to ale nebylo dost. Vrstevníci ji šikanovali kvůli jejímu původu a dohnali ji až k sebevraždě. Svědčí o tom i zprávy, které krátce před smrtí poslala svému příteli.

Dagmara P. studovala na akademii v anglickém Cornwallu a chtěla se stát fotografkou. Dívka tu žila s rodinou devět let, tedy déle než v Polsku, odkud pocházela. Spolužáci jí ale její původ nemohli odpustit a dávali jí to dost drsně najevo.

"Tohle nebyl nejlepší den, lidé o mně říkají různé věci, protože jsem z Polska. Já je přitom ani neznám," napsala dívka svému příteli několik dní před smrtí. Spolužáci jí měli mimo to říkat, aby "táhla zpět do své země". Podle matky měla Dagmara problémy především s jednou dívkou, která jí nadávala.

"Nevím přesně, co jí říkala. Ten incident se stal několik málo dní před tím, než zemřela. Nejsem si jistá, jestli šlo o rasismus, ale několikrát jí nadávala, že je 'blbá Polka'. Neřekla bych, že Dagmara měla problém s rasismem, spíše se šikanou," uvedla zdrcená maminka.

Šikana došla tak daleko, až mladá dívka loni 17. května odešla z hodiny matematiky a na záchodě se oběsila. Učitelé si sice všimli, že na výuce chybí, ale dívku nikdo nehledal. Trvalo 90 minut, než ji objevily dvě mladší žačky. Před příjezdem záchranářů se nikdo ze školy ani nepokusil o resuscitaci. Podle jednoho z lékařů Chrise Taylora by jí ale patrně resuscitace stejně nepomohla.

Video: Tyran si vybral špatnou oběť: Student ho poslal drsným chvatem k zemi!

Video  Tyran si vybral špatnou oběť: Student ho poslal drsným chvatem k zemi!  - internet
Video se připravuje ...

fromoutofnowhere ( 20. července 2017 16:49 )

no vidis, keby ta poznala, mohol si ju podporovat.

fromoutofnowhere ( 20. července 2017 16:44 )

nebud drzy a vem si prasky a citaj slabikar.

kardinal25 ( 20. července 2017 16:35 )

krasna divka radost pohledet. Velka skoda. Povesit b meli vsechny jeji zavistive spoluzacky. Staci letmy pohled na fotku aby se kazdymu poradnymu chlapovi postavil. Ted si predstavte takovou krasku jak vzdycha a jak uzkou sterbinu musela mit. Tohle je neskutecna tragedie, je mi ji tak lito, dnes vecer probecim jako zelva. To je hrozny tohleto co dokaze obycejna lidska zavist. Devenka to byla veru velmi krasna, jiste se libila chlapcum a snad nezemrela jako panna, doufam ze uz to mela za sebou a mela aspon neco odsukano. Je to opravdu neskutecna litost a skoda, mnohem vetsi tragedie nez kdyz prohraje Sparta praha nebo Borusia Dortmund. Tohle uz se neda odestat. Ke zdi bych postavil vsechny ty hasterivy tlusty spoluzacky, oko za oko, zub za zub, vsechny bych je taky povesil na stejnym zachode ve skole. Cert vem takovy hadavy zensky. Do smrti budou mit jeji krev na rukou.

jarofenin ( 20. července 2017 16:34 )

Choď do pіče svіňo komunistická

pp10 ( 20. července 2017 16:32 )

Bohuzel dnesni deti, mladez je zvykla dostat vse temer na zlatem podnosu az tzv pod nos, neumi nijak bojovat, malo s cim se umi vyrovnat......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání