Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kdo může za smrt matky s dcerou v sauně? Policie obvinila jednu osobu

Autor: ljš - 
17. července 2017
12:26

Uvízly v podomácku vyrobené sauně a nedokázaly se dostat ven. Pětašedesátiletá Marie se svou o dvacet let mladší dcerou Janou velikonoční tragédii na Jičínsku bohužel nepřežily. Policie nyní v případu jejich smrti obvinila jednu osobu. O koho jde, se ale neví.

Matka s dcerou se v polovině dubna saunovaly u známých v zahrádkářské kolonii u Jičína. Majitelka sauny, které se zdálo, že ženy dlouho nevycházejí, je našla ležící na zemi. Podle prvotních informací se v sauně zlomila klika u dveří a ženy tam zůstaly uvězněny. Pokusily se rozbít ve dveřích okénko, to se jim ale nepodařilo.

Policie se případem dlouho zabývala a po třech měsících padlo obvinění. „7. července bylo policejním orgánem vydáno usnesení, kterým bylo zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby jako obviněného ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ řekl deníku Právo státní zástupce Michal Chvojka.

Zda jde o majitelku sauny, nebo někoho jiného, však odmítl sdělit. Na případu se totiž podle něj dál pracuje a čeká se na znalecké posudky. Ty budou vyhotoveny v řádu měsíců. „Do skončení vyšetřování ve věci nebudou poskytovány žádné další bližší informace,“ dodal.

Video  Uvězněné v sauně, kde se ulomila klika : Co ženy prožívaly těsně před smrtí?  - TV Prima
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání