Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie obvinila cizince za střelbu na festivalu: Hrozí mu až tři roky ve vězení

Autor: ČTK - 
15. července 2017
20:20

Z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví je podezřelý čtyřiatřicetiletý cizinec, který v pátek ohrožoval plynovou pistolí návštěvníky vizovického festivalu Masters of Rock. Hrozí mu až tři roky vězení. Nešlo o jediný incident, který policisté v souvislosti s festivalem řeší. Zabývají se také četnými krádežemi věcí ve stanech i alkoholem řidičů.

Muž vytáhl v pátek časně ráno při hádce plynovou zbraň. "Tou poté začal ohrožovat ostatní návštěvníky festivalu. Před hlavním vchodem do areálu nakonec došlo k výstřelu. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Střílející muž skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění," uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková. Případ policisté řeší ve zkráceném řízení, na rozhodnutí soudu o trestu muž čeká v policejní cele.

Policisté také vyšetřují četné krádeže věcí ve stanech. "Pachatelé stany vykrádají nejen během dne, kdy jejich majitelé jsou pryč, ale především v nočních hodinách, kdy ve stanech spí návštěvníci festivalu. Pachatelé se zaměřují především na mobilní telefony a peněženky, ze kterých berou finanční hotovost, která v mnoha případech je nemalá," uvedla policejní mluvčí.

Během pátku přišlo oznámit na místní obvodní oddělení pět lidí, že jim ze stanu během spánku někdo odcizil jejich osobní věci. Celková škoda se vyšplhala na 30.000 korun, doplnila mluvčí. Policisté v této souvislosti znovu nabádají návštěvníky festivalu, aby nenechávali cenné věci volně odložené ve stanech.

Policisté od samého začátku festivalu provádějí na místním obvodním oddělení u řidičů kontrolní test na přítomnost alkoholu v dechu. Několik řidičů této bezplatné služby využilo, přesto během pátečního a sobotního dne řešili policisté šest řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Další dva byli pozitivní na drogy, dodala Javoříková.

dietr ( 16. července 2017 07:07 )

Jsou jen dvě možnosti, Polák nebo Slovák

asijo ( 16. července 2017 03:11 )

Policie neumí číst,aby zjistila jakou má národnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání