Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pivovar Poutník zachvátil požár: Škoda je 750 000 Kč

Autor: ČTK - 
15. července 2017
10:51

Požár v pelhřimovském pivovaru Poutník likvidovali hasiči v pátek od ranních hodin až do odpoledne. Škoda je 750 000 korun, příčinou byla technická závada na vývěvě, tedy zařízení, které odčerpává vzduch. Na výrobu piva nebude mít požár vliv.

Hořet začalo po 08:00 na půdě pivovaru. Hasiči během hašení požáru kontrolovali střechu pomocí termokamery. „Na místě byly čtyři jednotky, zásah trval celé dopoledne a dohašovací práce ještě po obědě,“ řekl operační důstojník hasičů Tomáš Pešl. Oheň hasiči dohašovali pomocí vysokotlakého proudu.

 

Na provoz pivovaru nebude mít požár dopad. „Výroba piva ani expedice nebude přerušena, rozsah škod řeší pojišťovny. Každá taková událost je nepříjemná. Požár byl mimo sklady základních surovin, to znamená mimo sklady chmele, sladu, tyto suroviny nebyly žádným způsobem poškozeny, můžeme dál pokračovat. Co se týká technologických částí, je to otázka revizí, elektriky a strojů, to musí udělat odborné firmy, v jakém rozsahu byly tyto stroje zasaženy,“ řekl vedoucí pivovaru Vladimír Veselý.

VIDEO: Nejnovější záběry z vnitřku vyhořelé výškové budovy Grenfell Tower v Londýně.

agfor ( 15. července 2017 14:00 )

Nějak se musí, alespoň na čas, zlikvidovat konkurence. Nebo, že by to pivo tak málo vynášelo ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání