Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anně při operaci propíchli střevo: Umírala 3 dny v bolestech!

Autor: lm - 
14. července 2017
22:06

Paní Anna přišla do nemocnice na banální operaci, domů už se ale nevrátila. Lékaři si nevšimli, že pacientka umírá a žena se tři dny trápila v bolestech. Rodina se nemůže s její ztrátou vyrovnat a chce se domoci spravedlnosti.

Paní Anna Černická po operaci žlučníku trpěla bolestmi, kvůli čemuž vyhledala pomoc své gastroenteroložky. Na vyšetření CT se ukázalo, že má žena přetočené střevo a měla by jít okamžitě na operaci. Lékaři z nemocnice ve slovenské Rožnavě ale vyhodnotili, že střevo přetočené není. Žena byla následně poslána na rutinní laparoskopickou revizi břišní dutiny, po ní se ale její stav začal rapidně zhoršovat.

Když ženu po operaci navštívili příbuzní, zůstali v šoku. "Stále jen sténala, že ji to bolí a tehdy i zvracela. Primář nás ujistil, že se nic nestalo a vše je v pořádku," popsala TV Markíza dcera Iveta. Zlepšení nepřišlo ani v následujících dnech. "Stav byl ještě horší. Říkali nám, že spí, dávají jí injekce od bolesti. Mamka nespala, ona nám před očima umírala," tvrdí dcera.

Zanedlouho rodině volali z nemocnice, aby přijela, že stav její maminky je kritický. Ukázalo se, že ženě během operace propíchli střevo a dostala septický šok. Paní Annu ihned převezli na další operaci, ale už bylo pozdě. Pacientka v nemocnici zemřela. Lékař, který banální zákrok vykonal, se dceři omluvil. "On mi řekl, 'propíchl jsem jí střevo, je mi to líto, stává se to´," uvedla.

Úřad pro dohled nad zdravotní péčí nemocnici udělil pokutu ve výši 5000 eur (130,5 tisíce Kč). Paní Iveta ale tvrdí, že primář manipuloval zdravotní dokumentací a chce, aby lékař za svou chybu pykal. Rodina na něj podala trestní oznámení, policie ale obvinění později stáhla. Podle znaleckého posudku byl jeho postup správný.

"Zatím jsme se ještě nedomohli pravdy, je to už 2,5 roku. Nedokážu se s tím smířit, v noci nespím. Ale co mám dělat? Nemůžu nic. Může se stát všechno, ale musí nést každý za to odpovědnost," dodal manžel zesnulé Cyril.

deratizater ( 17. listopadu 2017 16:14 )

mne taky jedna nervozni doktorská pyča v Haviřovskym špitalu propichla střevo při kolonoskopii.Naštěstí jsem to přežil i když jsem měl týden černé lejno.

moiaza ( 15. července 2017 16:57 )

Co kdyby paní vzala devítku, provrtala by ho několika kulkami a řekla mu, "to se občas stává" sorry.

majojo ( 15. července 2017 08:22 )

Jo, když je doktor svi.ně, ani svatá Barbora nepomůže.

rubina ( 14. července 2017 23:51 )

hadraplan- ver, že jemu by se dostalo správne starostlivosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání