Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Adam (†34) zahynul v Chorvatsku: Manželka se zhroutila, matka sotva stála na nohou

Rodina mrtvého Čecha u místa neštěstí
Rodina mrtvého Čecha u místa neštěstí  (Autor: CROPIX)
14. července 2017
13:24

Třiačtyřicetiletý Adam H. z Prahy zahynul v noci na čtvrtek u chorvatského poloostrova Pelješac. Jeho člun se na moři srazil s lodí. Na dovolené s ním byla i jeho rodina. Podle chorvatských médií se jeho manželka po nehodě zhroutila a maminku museli podpírat.

K nehodě došlo kolem 22:30 v Pelješackém průlivu mezi obcemi Viganj (Pelješac) a Tři žala (Korčula). Čech se v člunu srazil s motorovou jachtou pod chorvatskou vlajkou, na které pluli dva dospělí a dvě děti. Podle webu chorvatského listu Jutarnji byl český turista ve svém plavidle sám. Místní svědkyně Sanja Šale uvedla, že obě lodi byly osvětleny a viditelnost byla díky silnému měsíčnímu svitu velmi dobrá. Z pohledu Chorvatky to vypadalo, že Čech v motorovém člunu narazil do boku jachty v plné rychlosti.

Adam po nárazu skončil v moři, Chorvatům na jachtě se nic nestalo. Záchranáři českého turistu hledali více než hodinu, potápěči ho ale bohužel našli mrtvého ve zhruba 30metrové hloubce. Okolnosti a příčinu nehody úřady vyšetřují.

Rodina muže byla tou dobou na večeři v blízké restauraci. Podle listu Dubrovački vjesnik se jeho manželka zhroutila a musela vyhledat lékařskou pomoc. Na místě byla i matka Čecha, která se sotva držela na nohou a museli ji podpírat.

pjotri ( 15. července 2017 08:29 )

Na totez jsem se ptal uz vcera- par radku niz, ovsem bez odpovedi.

y1xcvbnm ( 15. července 2017 07:40 )

vyčerpávající odpověď, hned je všechno jasné ty geza

geza ( 14. července 2017 23:51 )

To nevíš , matka je ta starší ty y1xcvbnm .

geza ( 14. července 2017 23:48 )

Nechte těch keců , jeden si jednou za rok vyjede odpočinout od dřiny a stane se mu tohle , to je smutný a ty hovada , co si tu z toho dělají švandu bych pověřil živit tu rodinu a makat v práci za něho .Příbuzným přeji ať se z toho bez následků zotaví .

y1xcvbnm ( 14. července 2017 21:24 )

Která je matka a která manželka ?? Vypadají obě stejně staré63/36???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání