Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Natálka (†6) se utopila na Orlíku! Rodiče u tragédie nebyli

Autor: dce - 
13. července 2017
14:29

Smutně skončilo dvouhodinové pátrání na Orlíku ve středu odpoledne. Ztracenou teprve šestiletou Natálku našli policisté mrtvou – utopila se. Na přehradě byla na prázdninách s kamarády z dětského domova.

Prázdniny na Orlíku skončily tragicky pro děti z dětského domova. Pár dní měly strávit u přehrady, užívat si koupání a sluníčka. Místo toho se teď musí vypořádávat se ztrátou kamarádky a sestřičky – Natálka měla ještě tři sourozence.

Šestiletá holčička se vychovatelce ztratila z očí při koupání. Kolem 15. hodiny pohřešování holčičky nahlásili na policii. Do rozsáhlé akce byl povolán i vrtulník. Dítě našli utonulé po dvou hodinách. „Bylo tam hodně aut, policie, psycholog, všechno,“ řekl serveru TN.cz provozovatel střediska, kde byla skupina dětí ubytovaná.

„Pro tu paní učitelku to musí být strašné. Jsou to děti – otočíte se a nevidíte,“ dodal smutně. „Odjeli ještě v noci,“ dodal. 

Smutek vládne v celém dětském domově v Nymburku, který děti na Orlík poslal a ze kterého byla Natálka. "Je mi z toho blbě. Vzpamatovávají se z toho všichni, to tam byli," řekla Blesk.cz jedna ze zaměstnankyň. Ředitelka domova Radka Klímová se k tragédii vyjádřila jen stručné. "Celá věc se vyšetřuje. Díky za pochopení," vzkázala. 

„S ohledem na rodinu a věk dítěte nemůžeme poskytovat další informace,“ uvedla už ve středu policejní mluvčí Jana Dětská. Celý případ je v počátku. „Mohu pouze potvrdit, že vyšetřování probíhá v souvislosti s letními rekreačními aktivitami,“ potvrdil mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Podívejte se na video, které ukazuje, jak těžké je uhlídat děti na vodní ploše:

Video  Horor v bazénu: Dokázali byste najít topící se dítě dříve než plavčík?  - youtube_ Lifeguard Rescue_bpž
Video se připravuje ...

dzambulka007 ( 13. července 2017 20:21 )

Hodná bába ve školství? Jedna zlá a neschopná semetrika vedle druhé, která si jenom vylévá svoji zlobu na dětech, které se nemůžou bránit. Bud' ti jako miminu někdo sedl na hlavu, nebo to máš asi také v rodině, jinak bys takovou blbost nikdy nenapsala.

dzambulka007 ( 13. července 2017 18:55 )

Také by mě zajímalo, kolik bylo dětí a kolik vychovatelek. Snad už není možné...

maq7 ( 13. července 2017 17:53 )

maq7 ( 13. července 2017 17:41 )

Děti, které skončí v dětském domově, mají většinou problematické rodiče. Pro problematické děti jsou výchovné ústavy....

porfi ( 13. července 2017 17:34 )

 Jak to zde ctu, zjistuji a respektive se jen potvrzuje, ze tento narod je skutecne tupohlave hloupe nudne a zamindrakovane stado🤔 prat SMRT respektive komentovat timto zpusobem SMRT ditete nekterych prispevatelu je vysledkem totalni sociaopatickeho chovani. BOHUZEL TO NENI VYSLEDKEM JINE DOBY ALE POUZE MOZNOSTI TECHTO SOCIOPATU SE ANONYMNE VYJADRIT

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání