Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teenagerku (†14) zabil její telefon: Vzala si ho s sebou do vany

Autor: lm - 
15. července 2017
18:13

Čtrnáctiletou dívku zabila posedlost mobilním telefonem. Madison se stalo osudným, že si svůj přístroj vzala s sebou do vany. Teenagerku zabil zásah elektrickým proudem.

K tragédii došlo v neděli 9. července v americkém Novém Mexiku. Madison Coe (†14) si u táty doma přichystala vanu a do koupelny si vzala i telefon, který zapojila na nabíječku. Když po něm později z vany sáhla, dostala zásah elektrickým proudem.

"Na ruce, kterou po telefonu sáhla, měla spáleninu. Bylo poměrně jasné, co se jí stalo. Je to velká tragédie, která se nemusí stát nikomu jinému. Rádi bychom, aby z toho vzešlo alespoň něco dobrého - prosím, nepoužívejte v koupelně své telefony, pokud jsou na nabíječce," svěřila se po tragédii babička Donna O’Guinn.

Rodina a přátelé dívky se nyní snaží šířit osvětu mezi teenagery, aby je ochránili před podobným osudem. "Prosím, vyslyšte toto poselství a chraňte a vzdělávejte své děti o smrtícím nebezpečí v podobě zásahu elektrickým proudem," vzkázala maminka Angela O'Guinn.

Video: Matka si hrála na telefonu a zapomněla hlídat syna. Chlapeček (†4) se utopil.

Video  Matka si hrála na telefonu a zapomněla hlídat syna. Chlapeček (†4) se utopil.  - YouTube
Video se připravuje ...

..krakonos500 ( 16. července 2017 20:30 )

Výstup nabíječky je od sítě galvanicky oddělený a vystupuje z ní malé napětí. To nemůže ublížit ani když je ve dotyčný ve vaně. Celé to je ve vidlici, která je v zásuvce. Proto také k telefonu vede tak nicotný kabel, při jeho jakémkoliv poškození jen nebude nabíječka nabíjet, ale nikoho neohrozí. Je to nějaké divné, asi nějaký švindl jako v případu Kramný.

karancita ( 16. července 2017 19:23 )

To se Plesku povedlo, nezabil ji přece telefon, ale elektřina.

Desterz ( 15. července 2017 20:48 )

Telefon? Spíš mi přijde, že poslepu mokrou rukou šmátrala, až se došmátrala do zásuvky, nebo něco takového. Vždyť to co z té nabíječky jde (a může jít) nikoho nezabije. Anebo to byla levná nabíječka z Číny, která se zásuvkovými parametry všelijak nekorektně čaruje; podobně jako jisté rozdvojky, které byly cca před deseti či dvaceti lety "populární" v ČR a obracely na jedné straně zapojení tak, že na kolíku byla fáze?

PETR_50 ( 15. července 2017 19:59 )

Americká BLBKA! Příště si nějaká další bude ve vaně fénovat vlasy!

PETR_50 ( 15. července 2017 19:56 )

Americká BLBKA!!! Příště si nějaká další může ve vaně fénovat vlasy!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání