Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Matoušek (†2) se utopil v bazénu: Děsivé detaily tragické smrti

Autor: shp - 
13. července 2017
23:00

Tragická smrt dvouletého Matouška přišla rychle a nečekaně. Smutná událost ze slovenské obce Diakovce se odehrála na zahradě rodinného domu. Neštěstí zasáhlo rodinu i sousedy, kteří ji moc dobře znají. O nešťastném osudu malého chlapečka přitom rozhodlo pouze pár okamžiků. 

Matoušek se narodil v roce 2015, byly mu dva roky a dělal se svým starším bratrem Martínkem radost celé rodině. Právě s bratříčkem a svojí maminkou si v úterý krátce před tragédií hrál na zahradě jejich rodinného domu. Mladí rodiče Martina a Marián se ze svých dvou drobečků radovali, přišel však okamžik, který jim obrátil život naruby, informoval portál Topky.sk a TV Markíza.

K tragické události došlo v 17:00. Poté, co starší syn s maminkou odešli na krátkou chvíli do domu, malý Matoušek spadl ze zatím nezjištěných důvodů do bazénu. Chlapečka si všiml soused, který okamžitě zareagoval a přeskočil plot. „Na místo byla přivolána rychlá zdravotní pomoc, která začala s okamžitou resuscitací,“ informovala mluvčí nitranských policistů Božena Bruchterová. Před jejím příjezdem chlapce oživovali soused a maminka.

Přivolaní záchranáři se snažili děťátko oživovat několik desítek minut, bohužel neúspěšně,“ potvrdil zásah mluvčí záchranářů Boris Chmel. Bruchterová dodala, že přivolaná lékařka na místě vykonala obhlídku malého tělíčka a nařídila pitvu. Několik sousedů poté o tragédii promluvilo pro zmiňovanou televizi. Podle nich šlo o dvůr, ze kterého byl neustále slyšet dětský smích a křik. Ve chvíli, kdy nastalo ticho, bylo jasné, že je zle.

Já jsem skoro odpadl, když mi řekla, co že se stalo,“ vypověděl jeden ze sousedů. Podle jeho slov a dalších obyvatel obce je Martina ukázkovou matkou. Svým dětem se vždy snažila dávat všechno. „Ani spát jsem nemohla. Jak se mu to mohlo stát? Takový malý chlapec. Byl stále s maminkou, za ručičku ji chytal a šel,“ dodala sousedka.

Ve vždy hlasitém domě nastalo ticho a smutno. Za smrtí dítěte stojí chvilka nepozornosti, kterou si jeho maminka nikdy nepřestane vyčítat. „Jinou takto vzornou ženu, jako je ona, neznám,“ uzavřela sousedka. Matoušek odešel do nebe jen den po svých druhých narozeninách. Jeho smrt nyní vyšetřuje policie. Život malému chlapečkovi ale už nic nevrátí.

Slovenskem nedávno otřáslo utopení dvouletého Matěje:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání