Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtrnáctiletá Ivanka zmizela už před 20 lety: Zabil ji někdo?

Čtrnáctiletá Ivanka zmizela už před 20 lety: Zabil ji někdo?
Čtrnáctiletá Ivanka zmizela už před 20 lety: Zabil ji někdo?  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
13. července 2017
12:06

Konaly se zrovna slavnosti svijanského piva, když čtyrnáctiletá Ivanka nasedla na kolo a zamířila k tetě. Nikdy už ji nikdo neviděl. Její rodina a policie po ní pátrá již 20 let. Srazilo ji auto, nebo ji někdo unesl?

Říká se, že naděje umírá poslední. V případě zmizelé Ivanky Koškové z Příšovic už ale na naději patrně není místo. Zmizela přesně před 20 lety. Z domova tehdy vyrazila na kole k tetě, která bydlela jenom tři a půl kilometrů od nich.

Jenže pak už ji nikdo neviděl, k pár minut vzdálené příbuzné nikdy nedorazila. Naposledy byla spatřena u odbočky na Loukov, ale tím směrem její teta nebydlela... „Po Ivaně nadále pátráme,“ řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková deníku MF Dnes. Ivanka je nejdéle pohřešované dítě v Liberském kraji.

V době jejího zmizení se v kraji konaly slavnosti svijanského piva – je tedy možné, že ji někdo srazil autem a tělo pak ukryl ve strachu před spravedlností. Stejně tak ji mohl někdo unést nebo dokonce zavraždit.

Dnes by již takovýto čin mohl být promlčený. „Není z toho vyvázán. Prověřovalo by se, kdy přesně k možné vraždě došlo, nemusela se prokazatelně stát před 20 lety, aby byla promlčena,“ upozornila mluvčí. „Pátrat se bude dál, dokud Ivanu nenajdeme,“ tvrdí Jan Třešňák z liberecké kriminálky.

Čtrnáctiletá Ivanka zmizela už před 20 lety: Zabil ji někdo? Čtrnáctiletá Ivanka zmizela už před 20 lety: Zabil ji někdo? | Policie ČR

pjotri ( 14. července 2017 06:22 )

Muze mi nekdo vysvetlit, kde je LIBERSKY kraj?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání