Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec (†15) vysílal živě smrt na internetu. Stal se obětí Modré velryby, říkají rodiče

Autor: shp - 
13. července 2017
06:15

Všichni na něj vzpomínají jako na dobrosrdečného a usměvavého chlapce. Isaiah Gonzales (†15) z texaského San Antonia se bohužel zapletl do nebezpečné internetové hry, při níž dotyčný musí plnit mnoho špatných úkolů, které vedou až k sebepoškozování a končí smrtí. Isaiah Modré velrybě podlehl a na internetu vysílal živě svou smrt.

Když přišel Jorge Gonzalez do pokoje svého syna, našel ho ke svému nesmírnému zděšení mrtvého. Chlapci již nebylo pomoci. Nedaleko jeho těla našel plačící otec chytrý telefon. Stále ještě vysílal videopřenos. Jorgemu to ihned došlo – jeho syn vysílal živě vlastní sebevraždu. Jak poté s manželkou zjistil, hrál Modrou velrybu. Děsivá hra si po světě vyžádala až 150 životů dětí a dospívajících lidí.

Jorge svého syna kvůli Modré velrybě konfrontoval. Chtěl ho před ní varovat. Isaiah rodičům řekl, že o hře slyšel, ale nikdy se neúčastnil. To byla lež. Chlapec se do sebevražedné hry zapletl a již z ní nedokázal najít cestu ven. Děti, které ji hrají, totiž kurátorovi předají na začátku osobní údaje, které pak dotyčná osoba používá proti nim. A právě kurátor vymýšlí bolestivé úkoly.

Chci, aby rodiče prošli mobily svých dětí a podívali se na jejich účty na sociálních sítích. Pokud již hrají, mohou zabránit nejhoršímu,“ prohlásil Jorge. Policie v San Antoniu oznámila, že jde o první případ Modré velryby ve městě. Vyšetřování má za úkol odhalit identitu kurátora. Ti však nejčastěji rozesílají smrt z Ruska.

Video  Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!  - Youtube.com
Video se připravuje ...

intruder1 ( 13. července 2017 09:19 )

Zase o jednoho pitomce méně !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání