Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Známý hudebník Rejžek prý věznil a bil dívku: Nebylo to poprvé, říká sousedka

Autor: aba - 
11. července 2017
16:08

K otřesnému případu násilí došlo v noci z pondělka na úterý v Praze 4. Známý raper Jáchym Rejžek (23), který vystupuje pod uměleckou přezdívkou Churchill, tu měl podle informací Aktu.cz ve svém bytě věznit a bít ženu (33), pro kterou musela přijet sanitka.

K události mělo dojít v úterý nad ránem na Praze 4. Okolo třetí ráno tu měla na tísňovou linku volat žena s tím, že je vězněná v bytě, kde ji někdo mlátí, a že se nemůže dostat ven. Policisté přijeli a zraněnou ženu vysvobodili. 

„Mohu potvrdit, že jsme nedlouho po 3:00 v noci vyjížděli do ulice Nad Pískovnou, zde jsme řešili situaci mezi ženou (32) a mužem (23), kdy žena skončila v péči záchranářů, muž skončil na služebně. Celá situace nemá právní kvalifikaci, protože se musí jednoznačně zjistit, co se tam stalo, za jakých okolností a podmínek, a musíme dojít k jednoznačnému závěru, zda se někdo něčeho dopustil,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že situace je velmi ošemetná a případ se musí nejprve vyšetřit.

Žena měla mít podle informací zlomený nos, modřiny a měla být pořezaná na ruce. Rejžek ji měl dokonce s tyčí v ruce vyhrožovat, že ji zabije. Po příjezdu policistů byla zavolaná i záchranka, která ženu odvezla do Thomayerovy nemocnice.

„Na tísňovou linku jsme přijali volání zhruba v půl páté ráno. Vyslali jsme posádku k ženě, ročník 1984, s poruchou vědomí a vyžádali si asistenci policie. Ženu po napadení jsme ošetřili na místě a s úrazem obličeje ji převezli do nemocnice,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Podle výpovědi Rejžkova spolubydlícího měl raper s ženou večer popíjet. Když se jeho spolubydlící vrátil okolo druhé ráno domů, mělo dojít k potyčce i s ním. „Přijdu domů ve dvě ráno a Jáchym se do mě pustil zničehonic. Pak jsem teda utekl, a asi jak byl naštvanej, tak si to nějak vybil na tý holce,“ říká Rejžkův spolubydlící.

Jedna ze sousedek, která bydlí ve stejném panelovém domě, o Rejžkovi tvrdí, že často pil a byla i svědkem toho, jak na nedalekém hřišti umělec obtěžoval neznámou dívku tak, že musel zakročit jeden z přítomných mužů. 

Rejžka zadržela policie a zpátky na místo k domovní prohlídce ho dovedla v poutech. Po prohlídce si ho odvezla zpátky na stanici, odkud ještě nebyl propuštěn. 

Matkou Jáchyma Rejžka je Alena Müllerová, šéfdramaturgyně České televize. Rejžek sám se v mládí objevil v několika televizních pořadech včetně dokumentu Tak to vidím já, ve kterém popisoval život po vážné dopravní autonehodě, po které strávil měsíc v kómatu.

paralenka ( 12. července 2017 00:29 )

A kdopak že je pan otec? Samozřejmě Jan Rejžek, provokatér a rádoby hudební kritik, což Plesk nějak (záměrně?) neuvedl! Zdá se, že tu máme další prominentní hovado, syneček je dacan, nevyvedl se! "Zlatá mládež" s černou duší a vyhulenou palicí?!

obrobr ( 11. července 2017 21:16 )

šel jsem na youtube = ten chlapec není opravdu na hlavu , horší , je na tři hlavy ...navíc mu není skoro rozumět ..Ano karma učinkuje a starému Rejžovi se vrací to jak ubližoval lidem okolo

obrobr ( 11. července 2017 20:21 )

POKUD je toto výtvor geniálního magora , starého Rejžy , tak se není čemu divit .Tatínek je hnusný Havloid a tak měl synáčkovi pořádně vysvětlit , že zvítězí láska pravda nad magorem , který mlátí ženské , ale asi to nějak nefunguje...

zkzkz ( 11. července 2017 19:55 )

nika70 ( 11. července 2017 19:50 )

Co jsem si přečetla o jeho otci, tak je vidět, že to mají v genech. Prostě to jsou arogantní hovada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání