Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policajt mi bezdůvodně zabil psa, tvrdí Denisa. Střílel z auta v obydlené oblasti

Autor: dce - 
11. července 2017
13:45

Slovenskem v posledních dnech hýbe smutný případ – na louce poblíž obytné oblasti vysloužilý policista a myslivec zastřelil psa. Majitelka tvrdí, že pes nikoho neohrožoval. On se ale brání. Pes podle jeho slov naháněl zvěř a nakonec zaútočil i na něj. Jeho výpověď je ale přinejmenším podivná.

Denisa P. se v pátek na sociálních sítích svěřila, že jí bývalý policista a myslivec zastřelil bezdůvodně psa. Zabil ho bezdůvodně. Jedná se už o šestý případ zabití od tohoto člověka. Pes nikomu neublížil! Prosím vás o sdílení,“ napsala. Za čtyři dny příspěvek sdílelo již přes 17 tisíc lidí.

„Dotyčný pán porušil několik zákonů. Střílel z auta, střílel na psa označeného obojkem v doprovodu osoby, kterou také ohrozil. Střílel v blízkosti obydlené oblasti. Pes nikoho neohrožoval, nikdy na nikoho nezaútočil, nelovil zvěř a ani se v daném okamžiku žádná zvěř v jeho blízkosti nenacházela. Porušil i oznamovací povinnost nahlásit použití střelné zbraně na policii, protože se nejednalo o lovnou zvěř,“ popisuje Denisa na Facebooku.

Psa jen smrtelně postřelil a nechal ho tak. Pes následně v bolestech umíral. Měl 14 broků v krku a jeden v srdci. Pán znal psa i doprovod a po střelbě přišel ještě k doprovodné osobě a řekl, že to on zastřelil psa.“

Za viníka označila Jána J., bývalého vysoce postaveného policistu v Nitranském kraji, zároveň je muž předsedou mysliveckého sdružení Čelár Hostie - Jedľové Kostoľany. 

„Nyní jsou mladé srnky. Tento pes lovil, pytlačil. Nejen on, ale i další pes. Bylo to hluboko v našem revíru, byli bez doprovodu. Šel jsem si vzít pušku. Psy jsem nejdříve okřikl, tento se pustil za mnou, protože si chtěl bránit kořist. Mám z toho fotografii. Samozřejmě, že koupil ránu. Je mi líto, že pes padl. Vypovídat jsem byl i na policii,“ bránil se Ján podle serveru Pluska.sk.

Ovšem televizi Markíza tvrdil něco úplně jiného – psi podle něj trhali kočku. Všiml si jich, když se vracel z nákupu, ten nechal v autě a rychle běžel domů pro pušku. Jeho další výpověď se už shoduje. 

Jak to tedy bylo? Kde se psi nacházeli? Trhali psi kočku, nebo naháněli srnky? Mnozí se ptají, kde je ona zabitá kočka.

Jak celá věc dopadne, je ve hvězdách. Ján J. podal na Denisu trestní oznámení za pomluvu. Denisa navíc schraňuje další a další podobné případy, ve kterých Ján J. hraje roli.

Podívejte se na video ze záchrany štěňat z rozpáleného auta:

rubina ( 11. července 2017 15:33 )

Denise drím palce aby svoju pravdu dokázala.Nie je možné aby si niekto beztrestne vystrelil na psa s doprovodom.....Bola by som rada keby som si prečítala článok o potrestaní vinníka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání