Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Iva, která zachraňovala Nikolu: Neudělala jsem nic zvláštního, myslela jsem, že to není nic vážného

Autor: dce, sč - 
10. července 2017
17:23

Rychlá jízda, ztráta kontroly nad vozem, ohromná rána a pak už jen ticho. Tak musela vypadat nehoda svou mladých dívek u  Obrnic pro náhodné svědky události. Frekventovanou silnicí projíždělo mnoho aut a mnoho z jejich posádek vystoupilo, aby u nehody pomohlo. Do paměti lidí se patrně nejvíc vryla paní Iva (41), která v záznamu nehody mluví se zraněnou Nikolou V. (22).

Že jí lidské neštěstí není lhostejné, prokázala paní Iva Sucháčková ze Zlína v pátek odpoledne u dopravní nehody u Obrnic. Její hlas znají tisíce lidí ze záznamu původně živého vysílání ze strašlivé nehody dvou mladých dívek.

Paní Iva dlouhé minuty stála u spolujezdkyně Nikoly V. a uklidňovala ji do příjezdu sanitek. „Ležte prosím, to bude dobrý, ležte, nehýbejte se,“ opakovala zraněné dívce stále dokola. Její péče a klid, který jí zněl z hlasu, Nikole patrně ušetřily další zranění. Nedovolila jí hýbat hlavou, vstát, ani se napít – vše by totiž její zdravotní stav mohlo potenciálně zhoršit.

„Žádný kurz první pomoci nemám, vyskočilo to nějak samo. A hlavně kluci, co tam byli se mnou, měli na telefonu dispečerku ze 112 a radili nám, jak postupovat,“ řekla paní Iva serveru Expres.cz.

„K řidičce jsem se vůbec nedostala. Bylo vidět, že je na tom hůř, ale věřila jsem, že přežije. Možná se zdálo, že jsem klidná, ale uvnitř jsem byla dost rozklepaná. Všechno jsem dělala naprosto intuitivně. Když chtěla dát napít, vybavilo se mi, že to nemůže. Dopadlo to na mě, až když obě dívky odvezli záchranáři,“ dodala paní Iva pro Blesk.cz.

Právě ona je nyní hrdinkou internetu, lidé jí denně píší pozitivní zprávy. „Nemám je spočítané, ale je jich mnoho.“ Přesto se za hrdinku nepovažuje. „Víte, já si nemyslím, že jsem udělala něco zvláštního. Takhle si myslím, že by zareagovala většina lidí.“

I na ní zanechala šílená nehoda stopu, na hrůzný výjev patrně jen tak nezapomene. „Holky byly v bezvědomí, spolujezdkyně se po chvíli probrala. Řidička měla ale díru v krku,“ doplnila paní Iva.

Video  Holky vysílaly divokou jízdu na Facebooku, jedna zemřela.  - Facebook
Video se připravuje ...

nejkaaaa ( 10. července 2017 23:20 )

Paní Ivo, konečně vidím tvář člověka,anděla, kterého jsem si představovala při poslechu toho videa. Měla jste mít blondaté vlasy, starší a seslat vás mělo do tohoto kraje šedivého a smradlavého od chemičky..samo nebe... Smekám před tím, co jste dokázala. Pokud by se mi mělo něco stát na silnici, chtěla bych,aby mi pomohl někdo jako vy. Byla jste neuvěřitelná.

dzambulka007 ( 10. července 2017 21:38 )

Proč se zakrývají obličeje? Jsou dospělé, video natáčely ony a chtěly, aby bylo veřejné.

cyrilko ( 10. července 2017 18:42 )

Nikola vodička posledné slová: "Hele po.sra.l nás vták." Jedno ho.vno stačilo odviesť pozornosť v tej rýchlosti a spôsobilo smrť. A to sa hovorí, že ak ťa po.se.rie vták, tak je to šťastie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání