Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taxikář vjel se zákazníky pod vlak: Petrovi (21) tají smrt kamaráda

Autor: lm - 
10. července 2017
20:59

Jeden mrtvý a tři zranění. To je tragická bilance nehody taxíku, ke které došlo poslední červnový den nedaleko Prešova. Peter (21) utrpěl při srážce s vlakem vážná zranění a pomalu se zotavuje. O smrti kamaráda Marka (†21) mu raději ještě neřekli.

V osudný den 30. června vyrazila parta mladých oslavit Petrovy narozeniny do Prešova. Na cestu domů si objednali taxi, které řídil 21letý David. Ten z nepochopitelných důvodů na železničním přejezdu objel spuštěné závory, i když ho ostatní pasažéři měli prosit, aby to nedělal. Taxi se na přejezdu střetlo s projíždějícím vlakem. Lokomotiva auto odhodila a vrak skončil až u železničního domku.

Petrův nejlepší kamarád Marek (†21) byl na místě mrtvý, řidič a dva spolujezdci skončili v nemocnici. Peter přišel o ledvinu a při nehodě se mu roztrhly slezina a játra. Mladík také potřeboval nutně krev; na výzvu reagovalo více než 150 lidí, kteří mu přišli pomoci na transfúzní stanici.

Peter byl do dneška v umělém spánku, před pár hodinami se ale naštěstí probral. „Komunikuje s okolím, jeho stav se zlepšuje,“ prozradila serveru Pluska.sk mluvčí nemocnice Renáta Cenková. „Nyní však řešíme to, jak mu řekneme o Markovi. Ještě totiž neví, že zemřel. Musíme ho pomalu na to připravit,“ doplnila Petrova maminka Anna (40). Syn si prý na nehodu vůbec nevzpomíná.

Viník nehody se zatím rodinám pasažérů osobně neozval. „V noci nám otec a máma řidiče hodili do schránky dopis s omluvou za jejich syna a s vyjádřením lítosti. Věříme jim, že i pro ně je to těžké,“ uvedli Markovi rodiče, kteří se nemohou vyrovnat se ztrátou milovaného dítěte.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání