Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Adámek (2) se vážně zranil po pádu z okna. Matka se dívala na TV

Autor: shp - 
6. července 2017
21:20

V Dolní Suché prožili místní děsivé okamžiky. Teprve dvouletý Adámek před jejich zraky vypadl z okna v osmimetrové výšce. Matka se v tu dobu dívala na televizi a nevěnovala mu pozornost. Policie již případ vyšetřuje a zaměřila se právě na jeho mámu, informovala TV Nova.

Padajícího chlapečka si všiml soused, který opravovat střechu domu naproti. „Támhle jsem stál na lešení, otočím se a vidím, jak prostě letí dítě dolů. Takovej tupej zvuk. První, co bylo, tak jsem prostě zahodil tašky a letěl jsem dolů,“ popsal vyděšený Libor Vlček.

Zatímco zavolal ambulanci, jeho máma s partnerkou začaly batole oživovat. „Zvedla jsem ho a odnesli jsme ho sem rychle na sedačku,“ vypověděla Nikola Rybínová. „Nám dvakrát se nemohl nadechnout, tak jsme mu dýchali do pusinky,“ dodala Marta Vlčková. Na místo neštěstí se okamžitě seběhli lidé z okolí.

Jediný, kdo k Adámkovi neutíkal, byla jeho matka. „Volala jsem na ni, že jí vypadlo dítě z okna. Vykoukla na mě. Řekla mi: Co je? Koukám na televizi. Já říkám: Vypadlo ti dítě z okna! Po čtvrthodině teda přišla. A to už jsme ho tady měli v péči my. Začala mu tady házet s hlavičkou,“ popsala paní Marta.

Matka Adámka pak vůbec nespolupracovala ani se záchranáři. „S těžkým poraněním, ale při vědomí jsme dítě transportovali letecky do pražské nemocnice Motol na dětský urgentní příjem,“ doplnil mluvčí záchranky Michal Georgiev. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podívejte se na případ jiného batolete, které vypadlo z okna:

Video  Batole vypadlé z okna v druhém patře zachránil kolemjdoucí!  - Reuters
Video se připravuje ...

Brnooo ( 7. července 2017 10:53 )

Celkem zásadní chyba při oživování někoho dávat z tvrdé země na sedačku... A vůbec hýbat když nevím jaká jsou zranění.

mesalina ( 6. července 2017 23:40 )

svatá pravda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání