Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič (†23), který zemřel při nehodě na Hodonínsku: Jezdíval namol opilý, tvrdí známí

Autor: ljš - 
5. července 2017
05:01

Čtyři lidské životy vyhasly v neděli při hrozivé nehodě dvou aut u Vnorov na Hodonínsku. Mezi oběťmi je také třiadvacetiletý řidič Martin. Lidé, kteří ho znali, spekulují o tom, že právě on je viníkem celé tragédie. Podle nich mohl hrát v jeho případě roli alkohol.

Martin pocházel ze Strážnice, ale žil a pracoval ve Vídni. Proto měl také vozidlo s rakouskou poznávací značkou, kvůli níž si policisté v první chvíli mysleli, že šlo o cizince.

Kam v době nehody jel, není jasné. Podle místních odvezl kamarádku na koupaliště a vracel se do Strážnice. V nebezpečné zatáčce se však srazil s Fordem Fiesta, ve kterém cestovali čtyři senioři z Tvarožné Lhoty. Tři z nich bohužel na místě zemřeli, tragédii přežila jediná žena.

Lidé, kteří Martina znali, naznačují, že mohl být v době nehody opilý. "Byl to kámoš :( Alkohol," napsal stručně v diskusi k článku o tragédii jeho známý. "Vůbec bych se tomu nedivil. Viděl jsem ho řídit pod vlivem, a tím myslím opilého úplně na plech," řekl Blesku jeden ze Strážničanů. "Taky tady zmlátil dost lidí," dodal.

Zda se spekulace vyvolané Martinovou pověstí potvrdí, musí potvrdit až policejní vyšetřování. "U zemřelých řidičů proběhnou soudní pitvy, které by mohly napovědět, zda za nehodou mohla stát například nějaká zdravotní indispozice nebo ovlivnění návykovou látkou," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

"Policisté se obracejí také na možné svědky této nehody, kteří místem mohli projíždět a vidět situaci krátce před nehodou, možná také způsob jízdy obou vozidel nebo nehodu samotnou. Možná také máte ve vozidle palubní kameru a ta mohla něco zaznamenat. Ozvěte se nám se svým svědectvím na telefon 974 633 260 nebo na linku 158," dodal.

Video  Na tomto místě mezi Vnorovy a Strážnicí vyhasly v neděli po 13.hodině po čelním střetu dvou aut čtyři lidské životy. Silnice 1/55 zůstala čtyři a půl hodiny zcela uzavřená  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání