Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Další český islamista: Mladík z Třebíče verboval spolužáky ve škole

Autor: shp - 
4. července 2017
07:41

Jan Silovský, který se jako první Čech chtěl přidat k teroristické organizaci ISIS, není jediným domácím islámským radikálem. Jak informoval web iDnes.cz, někdejší student obchodní akademie a hotelové školy v Třebíči se snažil verbovat své spolužáky, aby se přidali na stranu radikálního islámu. Policie ho vyšetřuje kvůli sympatiím k islámskému terorismu.

Mladík vyšetřovaný na svobodě již konvertoval k islámu. Oproti odsouzenému Silovskému veškeré své aktivity popírá. Jenže policie má proti němu celou řadu důkazů. Jde o videa v mobilu, e-maily i odposlechy telefonátů. Muž se snažil ve škole zvrátit na stranu radikálního islámu i spolužáky.

Vykládal, že sleduje videa z poprav, a ukazoval scény z mučení lidí. Když s ním nesouhlasili, choval se divně, takže se ho žáci začali bát. Zdálo se jim, že by někomu mohl ublížit. Škola to začala řešit,“ popsal webu situaci zdroj ze školního prostředí.

Mladý muž z Třebíče prý jednou ve třídě ukazoval i návod na výrobu bomby stažený z internetu. Jednalo se údajně o introverta s problémy se prosadit. Sám přitom toužil po moci a pozici lídra. Z internetu stahoval šifrované informace a kontakty na islamisty hledal v sousedním Rakousku.

Podle ředitelky třebíčské obchodní akademie a hotelové školy Libuše Kolářové se mladík přihlásil do nástavbového studia. Před pár měsíci však přestoupil na jinou školu ve stejném městě. „Jeho chování se nám nelíbilo, tak jsme to oznámili,“ sdělila ředitelka. Dále se k případu blíže vyjadřovat nechtěla.

VIDEO: Podívejte se na emotivní rozhovor s matkou Silovského

jana999 ( 4. července 2017 09:17 )

kdy se konečně začneme tomu zvěrstvu bránit

Nezadat ( 4. července 2017 09:08 )

Ne,je to pouze idiiot jako každý česan.

Nezadat ( 4. července 2017 09:05 )

Pouze blbeček co si nečuchl k ženské a vidina Hurisek ho zblbla ještě víc.Vyřezat aby se nemohli rodit další idiioti z jeho krve a poslat do kamenolomu.

silen ( 4. července 2017 08:40 )

10 roků vězení a tvrdě pracovat! Ne jak Breivik - ležet u televize, počítače, cvičit ve fitku... a ještě si stěžovat...!

mart33 ( 4. července 2017 08:14 )

Největší islamista v Třebíči je Bublan čssd

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání