Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Místo svatebního daru krádež? Nadaci, která pomáhá handicapovaným, kdosi ukradl dodávku

Autor: dce - 
3. července 2017
18:31

Neuvěřitelná drzost. Snad jen tak by se dalo označit „zmizení“ dodávky neziskové organizace Černí koně. Někdo ji ukradl přímo ze svatebních oslav Tomáše a Lenky Pouchových. S vozem jezdili na akce a převáželi handicapované na závody. Nyní jim nezbývá než doufat, že auto neskončilo rozebrané na náhradní díly.

Měl to být jejich nejšťastnější den, místo líbánek ale Lenka s Tomášem řeší odcizení dodávky, kterou pomáhají handicapovaným. Ta zmizela patrně někdy v noci ze soboty na neděli z ulice Cyrilovská v obci Nové Jirny.

Že klíčky od vozu zmizely, zjistili novomanželé až v pondělí ráno. Jedinou naději jim dali sami policisté. „Řekli nám, že je ještě možné, že to bude tak tři dny někde odstavené, jestli to někdo ukradl na náhradní díly, tak může zloděj vyčkávat, jestli v tom není sledovací zařízení,“ řekla Blesk.cz Lenka.

„Pořád doufáme, že to byl jen hloupý vtip a ten člověk se teď bojí přihlásit, tak to někde odstavil,“ doufá Lenka. „Takhle nám skvěle začaly líbánky...,“ povzdechla si.

Svatbu Lenka s Tomášem pojali skutečně v duchu své nadace. „Svatební dary šly všechny na účet Černých koní, my nic nepotřebujeme. Zaplatili jsme zábavu na oslavě, občerstvení si každý platil sám,“ vysvětluje.

Objekt, kde se oslavy konaly, měl být uzamčený – o soukromí žádali novomanželé své sousedy i místním rozhlasem. Ale marně. „V průběhu svatby, i přestože jsme hosty žádali, ať respektují soukromí, chodili k nám bezprizorně a někdo v kuchyni odcizil klíčky a následně s vozem odjel. Zásluhou neuposlechnutí žádosti je počet lidí podezřelých tak výrazný, že nelze určit, kdo kuchyní procházel.“

Vozem převáželi pracovníci nadace nejen kola, ale i samotné handicapované na akce a závody. „Jsme na ní existenčně závislí,“ dodala Lenka.

„Všem, kteří nerespektovali naše přání o nevstupování do soukromí, velice děkuji. Nepřímo tak zloději usnadnili přístup ke klíčům a znemožnili následnou identifikaci,“ stojí u příspěvku na Facebooku. I příznivci nadace se rozčilují nad hyenismem pachatele: „To je neskutečná sviňárna!!!! S tímhle designem se, doufám, brzy najde!“

Dodávka Ford Transit Custom Černých koní je skutečně nepřehlédnutelná – má polepy v podobě handbikerů a u řidiče stříbrné zrcátko. Pokud by jste ho tedy někde viděli, kontaktujte policii.


Cernikome ( 4. července 2017 01:11 )

 170 Svoboda nad Úpou, to je zatím poslední stopa

Cernikome ( 3. července 2017 23:25 )

 Auto bylo viděno dnes 3.7. v 8:30 v blízkosti Jičína ve směru na Krkonoše. Prosím, případné další informace předejte ihned Policii ČR. Děkuji

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,26 25,38
USD 23,67 23,85
GBP 29,42 29,62
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud